Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sorg, vrede og glæde forenes i et perfekt virvar.

Updated
syl dive dogs

“Ordene svider og vil ikke forlade mig” – Sådan sang Syl, og sådan følte vi.

Kunstner
Titel
Naga Siren
Spillested
Dato
18-03-2023
Trackliste
alt godt
giv op
pligt
omsorg
første konsultation
dig
huldre
bjergtaget
du er ikke længere velkommen her
sang 1
Fotograf
Dive Dogs
Karakter
5

Det var lørdag aften. Støvregnen stak mig i ansigtet mens jeg bevægede ned mod aftenens koncert. Sikke et møgvejr! Jeg søgte derfor asyl på Rust.

Før Syl skulle på, havde vi fornøjelsen af at opleve de norske gutter fra Naga Siren”som stod for opvarmningen denne lørdag på Rust. Deres musik minder om Thrice og Taking back Sunday og har en dejlig melodisk post-emo lyd. Forsangeren og bandet generelt er utrolig nærværende og fortæller flere gange hvor taknemmelige og glade de er for at de må spille her i aften. Lyden er god og sangene fanger mig og flere i publikum. Det er nemt at synge med på og der er god afveklsling mellem sangene.  Jeg forventer mig allerede meget af den norske kvintet som jeg håber at opleve igen..

Ung syl - helt skarp!

Syl har kilet sig ind i den københavnske punkscene på ingen tid. De leverede tilbage i december, en fuldstændig fantastisk debutkoncert hvor de havde Salver og Nexø til at varme publikum godt op.

Allerede dengang stod det klart at generation Z for alvor er ved at sætte sig selv godt og grundigt i spil i den københavnske punkscene.  Det er rart at se at den punken ikke er ved at uddø stille og roligt. Det giver en glædelig fornyet energi og håb og det har været længe ventet.

Følelserne er ude på tøjet for i 2023 handler punk om meget mere end blot at være vred. Flere og flere bands behandler tematikker som ensomhed, afmagt, tristhed og sågar depression. Det får alle der har haft - eller kender nogle der kan genkende disse følelser, til at sænke skuldrene og føle sig set.  Alle følelser er blottede, rå og nøgne og bliver leveret med en intensitet og som normaliserer og af-tabuiserer svære og mørke tanker.

“Min egen vrede er alt”
Syl er vred og trist musik! Her får aggressivitet og følelser frit spil og det bliver gengældt med store smil fra publikum.

På nummeret 'omsorg' råber frontman Benjamin Clemens:
“Hvis du fortæller mere, får jeg blod på hånden Jeg er ikke i kontrol”

Det er virkelig et catchy omkvæd som får lov at resonere ned gennem publikum. Folk gentager vredt og inderligt hvad der bliver messet oppe fra scenen og følelsen af at Rust er ét, rammer lige her. Her er vi sammen; bandet, publikum - alle er her sammen og hylder og evaluerer livet - på godt og ondt.

Der bliver startet en forsigtig mosh, men folk er trods energien fra bandet lidt tøvende i de første par numre.. Der går heldigvis ikke længe før moshpitten og vildskaben får godt fat i Rust og skaber et dejligt kaos foran scenen.

Syl har godt fat i publikum og i hinanden denne aften. Alt kører som på skinner, lyden er god, energien er god - det er onlig´syl! Eneste minus som de ikke kan klandres for, er at de ikke har lavet flere sange så koncerten kunne vare lidt længere.