Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Headbanger-nostalgi

Populær
Updated
Headbanger-nostalgi
Obituary tog tilskuerne en tur tilbage til 90'erne, mens Pilgrimz skuffede med fæle lydproblemer. Headbanger's Ball Tour Launch Party i Amager Bio, fredag 8. august: Obituary + Agnostic Front + As We Fight + Pilgrimz[/b]

Selv om den rigtige Headbanger's Ball Tour først starter til september, har nogen syntes, at denne koncert i Amager Bio skulle ind under den hat. I grunden lidt underligt, da det kun er Pilgrimz der går igen, og da Launch Partyet fremviser større internationale navne end den egentlige tour.

Men pyt, det var faktisk en god aften – eller i hvert fald en aften der blev bedre og bedre. Den startede lidt halvtomt med et stakkels Pilgrimz, der ikke havde fået lavet lyd (utvivlsomt) for den var mudret, med gale niveauer og dødsmetalliske frekvenser. Især Max Vegas' sang var alt for lav, hvilket var en katastrofe for kvartetten. Ret ærgerligt ovenpå deres Roskildetriumf, men det er også snarere lydmanden og arrangørerne der skal have bank i denne sammenhæng, og ikke bandet der skal hænges ud.

Bedre gik det med As We Fight, der på trods af deres køre-scooter-og-hænge-ud-på-grillen-fodbold-bølle image faktisk rev et par gode riffs af sig, uden at træerne dog groede ind i himlen.

[img]http://heavyjam.dk/img/2500.jpg[/img]Agnostic Front var aftenens første internationale act. Det er et gammel hardcoreband fra New York, og hører til i den punkede ende af skalaen. Af den grund har de aldrig været min livret, men det var faktisk en god fest de fik stablet på benene med en god nerve og kontakt mellem band og publikum.

Obituary var aftenens hovedattraktion. Bandet er kendt som værende ét af dødsmetallens fædre, og selv om det er et gammelt orkester fra '85 har det næsten på tre ud af fem pladser original besætning, hvor især frontmand John Tardy er vigtig for Obituarys særegne lyd. Han er kendt for ikke at synge tekster, men mere bare lyde, der skal passe til musikken, og hans dyrisk knurrende mellemtonegrowls er i en klasse for sig selv.

I det hele taget er Obituary faktisk stadig et ret originalt band. Ingen tvivl om at det kan kaldes dødsmetal, men rock'n'roll nerven ligger lige neden under, da numrene ikke fortaber sig i detaljer og guitarerne stadig lyder som guitarer. Kvintetten selv var også i det spilleglade hjørne, så det var alt i alt et superfedt, og en smule nostalgisk, genhør med dette gamle firserband.

Karakterer (på old skool 13-skalaen):

Pilgrimz' lydmand: 5
As We Fight: 8
Agnostic Front: 9
Obituary: 10

Kunstner
Titel
Headbanger's Ball Tour Launch Party i Amager Bio, fredag 8. august: Obituary + Agnostic Front + As We Fight + Pilgrimz
Spillested
Dato
08-08-2008
Forfatter
Karakter
4