Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '17: Knivskarpe Carcass

Populær
Updated
Copenhell '17: Knivskarpe Carcass

For tredje gang på fire år var Carcass forbi en dansk festival. Og briterne gjorde, som de plejer: forvandlede Copenhell til en musikalsk slagtebænk. 

Kunstner
Dato
22-06-2017
Trackliste
1. 316L Grade Surgical Steel
2. Buried Dreams
3. Incarnated Solvent Abuse
4. Carnal Forge
5. No Love Lost
6. Unfit for Human Consumption
7. Cadaver Pouch Conveyor System
8. Captive Bolt Pistol
9. Edge of Darkness / This Mortal Coil
10. Exhume to Consume / Reek of Putrefaction
11. Corporal Jigsore Quandary
12. Heartwork
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Den nordjyske kollega Kent Kirkegaard var ikke i tvivl om Copenhells sande navn over alle de andre.

”Årets hovednavn!” udbrød han entusiastisk før kranieknuserne i Carcass' indtog Hades tidligt torsdag aften.  Sådan har alle gæster på Copenhell deres favoritter, og lur mig, om ikke flere andre delte mening med nordjyden.

Carcass er blandt den ekstreme metals elite og har været det siden gruppens tidlige grindcore-dage i 1980’erne over stilændringen til 1990’ernes dødsmetal til gendannelsen i årtusindskiftet med comebackpladen ’Surgical Steel’ i 2013.

I forbindelse med den seneste plade var de forbi København samme år som udgivelsen og har efterfølgende været forbi landets festivaler. Roskilde Festival i 2014, Aalborg Metal Festival i 2015 og nu også her på Copenhell 2017.

Så det ville være synd at sige, at Carcass' selskab er sjældent, eller at vi fik en decideret anderledes oplevelse med briterne her på Refshaleøen. Men til gengæld fik Copenhell som vanligt et knivskarpt Carcass, der tromlende derudad. 

Frontmand Jeff Walker var som altid iført løse slidte jeans og tilhørende forvasket T-shirt. Som var han lige vadet ud af pubbens mørke krog for at tage på sit musikalske slagterjob. 

Den 48-årige bassist og sanger virkede i godt humør, men var egentlig overraskende lavmælt i forhold til de temmelig tørre jokes, han plejer at mumle sig igennem. De verbale indslag var såmænd heller ikke savnet.

I stedet talte musikken for sig selv. Eller rettere sagt brølede.

’316L Grade Surgical Steel’ åbnede massakren, så stilheden øjeblikkeligt blev afløst af stormen. Kvartetten var susende og efterlod fra første færd ingen tvivl om evnerne. 47-årige Bill Steer og den meget yngre andenguitarist Ben Ash slyngede om sig med suveræne riff, mens Walker og trommeslager Dan Wilding holdt maskineriet tungt kørende.

Musikken fortsætte med fuld fart på over i ’Buried Dreams’, åbneren fra hovedværket ’Heartwork’, hvorfra også ’Carnal Forge’ og ’No Love Lost’ kom tidligt i sættet.

Med frådende format fik Copenhell også Carcass’ tidlige bedrifter serveret. Fra 1989-modbydeligheden ’Symphonies of Sickness’ kom pladens to første numre, ’Exhume to Consume / Reek of Putrefaction’ i et eksplosivt medley. Men højdepunktet fulgte lige efter i form af brutaliteten ’Corporal Jigsore Quandary’ fra 1991s ’Necroticism – Descanting the Insalubrious’.

Simpelthen bare en lektion i morbid metal, når det er allerbedst. Hvilket koncerten netop især blev mod vejs ende, hvor det klassiske titelnummer ’Heartwork’ lukkede slagtehuset som den totale trumf.

No more. No less. Carcass var i deres es!