Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '22: Overskud i midnatstimen

Updated
TR5_2520 copy
TR529613 copy
TR529617 copy
TR5_2528 copy
TR529648 copy
TR529636 copy
TR529631 copy

Devin Townsend har stadig sin tørre, canadiske humor og masser af musikalsk overskud da han indtager Hades over midnat.

Dato
16-06-2022
Trackliste
1. Failure
2. Kingdom
3. By Your Command
4. Aftermath
5. Regulator
6. Deadhead
7. Deep Peace
8. March of the Poozers
9. Love?
Koncertarrangør
Fotograf
Peter Troest
Karakter
3

Vi har efterhånden set Devin Townsend live rigtig mange gange. Alligevel bliver det aldrig kedeligt, for han har masser af humor og så fremfører han hver gang sine numre med overskud og så godt, at alle underholdes.

Således også torsdag over midnat, hvor han og resten af bandet indtager Hades. Han mener selv, han er over 1000 år gammel og at tidspunktet er for sent til heavy metal, men det forhindrer ham ikke i at sætte i 'Failure', til anekdoten om, at han har et vanskeligt forhold til sin far.

Og sikke en stemme, Devin Townsend stadig har. Den viser ingen tegn på svaghed, og allerede i anden sang leverer han et af sine største hits i 'Kingdom'. Alle på Hades synger med på denne canadiske kærlighedssang og det er faktisk både imponerende og rørende at høre, hvor dedikerede fans på Copenhell er.

Der bliver også kigget lidt tilbage til tidligere bands' bedrifter i 'Aftermath' og Ziltoid er med på Copenhell. Inden han, igen, proklamerer at han, denne gang, er 100 år gammel og egentlig burde gå i seng, så anmoder han folk om at købe et andet bands merchandise og kværner videre i sange som 'Regulator' og 'Deadhead'.

Her får han fortalt, at han selv ligner et kondom fyldt med fedt, men han er jo romantiker. Og så skal lightere og lys i mobiltelefoner tændes til 'Deep Peace' og det er da også kært. Musikken er dog alt andet end kært. Det er progressivt og heavy når det kører på største klinge. Sammen med Devin Townsends imponerende vokal er det noget af det tætteste, vi kommer på mandlig opera i genren. 

Og lige så højtidelig musikken er, lige så uhøjtidelig og selvudslettende er Townsend, der mener at 'March of the Poozers' er en metafor for bryster. Til sidst når han at spørge om folk er klar til mere, og beder folk om at passe på sig selv, drikke vand og håber ikke, der går to år før vi ses igen. Sidste numme er 'Love?' og så er en times kærlighed på Hades slut. Herligt at se Devin Townsend i Danmark igen og han leverer professionelt, præcis som han plejer. Hverken mere eller mindre.