Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Helhorse næsten på hjemmebane

Updated
shopped1200_MG_6948
shopped1200_72A4953
shopped1200_72A5039
shopped1200_72A5046
shopped1200_72A5102
shopped1200_72A5100
shopped1200_72A5115
shopped1200_72A5205

Helhorse kom til Aalborg på en hed lørdag i august, hvor de næsten var på hjemmebane og spillede en lang koncert, hvor venner og familie var blandt publikum.

Kunstner
Dato
24-08-2019
Trackliste
1. Lokum
2. Overboard
3. Avalanche
4. Hell Hath No Fury
5. Outcome: Ruin
6. "Hvalsang"
7. Death Comes to the Sleeping
8. Fortune Favors the Bold
9. Carry Your Own
10. Hell of a Ride
11. Scarlet Meadow, Scarlet Brook
12. Deathride
13. Hydra
14. Fuck Art Let's Kill
15. Under a Bad Moon
16. War Drums

17. Black Weed
18. Get Drunk, Get Mad, Get Even
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Aftenens hovednavn Helhorse har netop smidt pladen ’Hydra’, og vi har interviewet forsanger Mikkel Wad Larsen om den tid, bandet har været gennem siden deres forrige plade, den selvbetitlede ’Helhorse’ fra 2016. Denne weekend var det så tid til at få fejret pladen med koncerter i København og Aalborg. Fredag var decideret release-party på Hotel Cecil, hvor de gav årets første koncert i Danmark. Inden da har de mestendels turneret i Tyskland i perioden efter ’Helhorse’. Lørdag skulle de så nordpå til Aalborg og gæste Studenterhuset. Ikke langt fra forsangerens hjemstavn, Hjørring, der naturligvis stadig har en plads i hjertet hos denne, hvilket blev tydeligt undervejs i koncerten.

Lørdag var en rigtig sensommerdag, hvor temperaturen og luftfugtigheden var høj. Inde i Studenterhuset haglede sveden ned ad både publikum og opvarmningsbands, og det blev ikke koldere da Helhorse endelig gik på scenen 22.15. Men det lader ikke til at have påvirket Helhorse. De går på scenen med krum hals og åbner ballet med vanlig energi, og særligt Mikkel Wad Larsen virker opsat på, at det her skal blive godt. Han proklamerer, at det bliver deres længste koncert hidtil, og at der både vil være en masse fra ’Hydra’ og noget gammelt til de fans, der har stået last og brast med bandet. Dem er der en del af blandt publikum.

Det er tydeligt, at Helhorse har undergået en forvandling. Der er mere hård rock end decideret metal over en del af numrene, og man kan godt fornemme, at den nye stil med de mere langsomme numre, hvor tempoet sættes ned, lige skal fordøjes af publikum. Det er stadig de numre hvor der er tryk på, Helhorse brillerer med i Aalborg og får størst respons på. Nye numre som ’Under a Bad Moon’ og ’War Drums’ ræsonnerer godt i salen.

Og der er klem på. Bassisten startede klogt i bar overkrop, mens guitaristen må følge trop halvvejs under showet. Sveden hagler af forsanger Mikkel Wad Larsen og han må da også smide læderjakken, så der kun er en ærmeløs Metallica-t-shirt tilbage. Han brøler sig gennem klassikere som ’Fuck Art Let’s Kill’ og de nye numre fra ’Hydra’, som gjaldt det livet – og der var da også god grund til at give den hele armen. For blandt publikum var en ven, han har kendt siden han var 4 år gammel og hans forældre. Så ophavet fra Hjørring var kommet for at se Helhorse rejse sig igen. 

Rejse sig, det gør Helhorse. Udtrykket er som nævnt anderledes. Væk er keyboard og to forsangere. Nu står et klassisk rockorkester med to flankerende guitarister, en bassist, en trommeslager samt forsangeren.  Det fungerer. De tre års arbejde med sig selv, bandet og musikken har båret frugt, og bandet nyder det. De smiler til hinanden på scenen, og Mikkel Wad Larsen har overskud til at citere Matthew McConaghey med ’Alright, alright, alright’-referencen inden de begiver sig ind i de sidste numre. 

Efter en kort kunstpause går de nemlig på scenen til to ekstranumre og får høvlet ’Black Weed’ og ’Get Drunk, Get Mad, Get Even’ fra debutpladen ’For Wolves and Vultures’ af. På den sidste, hvor publikum efterhånden var ved at være blevet fulde, fik man sågar startet moshpit og forsangeren crowdsurfede ud blandt Studenterhusets publikum.

Der var således ikke mange rester tilbage til hverken ulve eller gribbe. Helhorse havde spillet i nærved 90 minutter og tappet samtlige i salen for den energi, der måtte være tilbage lørdag omkring midnat. Efterfesten fortsatte godt på Vesterbro Rockbar, hvor bandet også mødte op og fortsatte de sædvanlige udskejelser i nattelivet i Aalborg. Tilbage står dog, at Helhorse spillede godt, energisk og med en spilleglæde, der viser, at Helhorse måske netop har sine bedste dage foran sig. Der skal arbejdes for det, for Studenterhuset var ikke fyldt op, men der var klart gode tegn at spore. Nok har Helhorse været gennem en masse, men de er kommet ud på den anden side helskindet.