Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2014: Guide til onsdagen

Populær
Updated
Copenhell 2014: Guide til onsdagen

Copenhells åbningsdag bærer præg af festivalens absolutte hovednavn, men der er også klassisk thrash, stoner- og sydstatsrock, melodød og dansk undergrund på paletten.

ONSDAG:

FOSSILS – Pandæmonium, kl. 15.30


Fordi: ”Det er umanérligt godt klaret, at trommer og bas kan frembringe så meget larm, at guitarer overhovedet ikke savnes” – citat fra vores anmeldelse af Fossils’ debut. Og det bliver kun mere imponerende, når man har denne instrumentale duo foran sig på scenen, så man kan se, hvordan den sanserige sludge-punkede rock rent faktisk tager form foran øjnene på en. Der loves et højt energiniveau – det er musik, der lever!

For fans af: Russian Circles, bas, trommer
Pensum: ’Flesh Hammer’

Seneste pladeanmeldelse!
TÝR - Hades, kl. 16.30

Fordi: Bandet er opkaldt efter selveste krigsguden, og fordi det måske er det mest fornuftige, som fårenes ørige har budt verden på - potentialet er stort, og man er ikke i tvivl om, at de mener hver en strofe om fortidens helte. En velproportioneret blanding af metal og folkemusik, men med styr på sidste del, så det ikke bliver ubehjælpeligt fjollet (diverse tyske band bør tage ved lære her).

For fans af: Njals Saga, Saxo og folk metal i al almindelighed.

Pensum:  'Eric The Red', 'Valkyrja'

Seneste pladeanmeldelse!
MONSTER MAGNET - Hades, kl. 18.00

Fordi: Monster Magnet er rock når det staves med c først, og fordi det er syret og halvfjerdser-inspireret, men også energisk, melodisk og med betydeligt mere hjerne end man skulle tro. I front finder man afguden Dave Wyndoff, der er udstyret med betydeligt mere aura og karisma end stemme, men som ligner den stjerne, vi alle vil karikere i en brandert. Selv Moses Hansen vil svinge med korset til denne fest af afguds nåde.

For fans af: Hawkwind, Black Sabbath

Pensum: 'Powertrip', 'Dopes to Infinity'

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
OF MICE AND MEN - Pandæmonium, kl. 18.00

Fordi: Hvis man kan lide screamo/metalcore med skarp clean vokal, eller bare er fascineret (eventuelt på den afskyende måde) af Attack! Attack! og gerne vil vide, hvordan deres originale forsanger ter sig på scenen, bør man se Of Mice and Men. Det er meget melodisk, tenderende til nu metal og lige i skabet, hvis man er til følelseskrængende emoballader båret af (forhåbentlig lige stærk) livevokal og et meget publikumsengageret band - der vist ofte er til at møde ude blandt publikum bagefter.

For fans af: Attack! Attack!, The Devil Wears Prada

Pensum: ‘Restoring Force’, ‘The Flood’
ANTHRAX - Helviti, kl. 19.00

Fordi: Anthrax var en del af den thrash-bevægelse, der startede i firserne, og udover Anthrax også udgjordes af Metallica, Megadeth og Slayer, der tilsammen har fået betegnelsen "The Big Four" inden for thrash metal. Guitarist og grundlægger af bandet Scott Ian holder her 30 år senere stadig fanen højt, og de har karismatiske Joey Belladonna på vokal. Denne gang har de ikke Charlie Benante med, da han blev opereret i sin hånd sidste sommer og stadig ikke er frisk nok til at klare en hel turné. I stedet har de Jon Dette med på trommer, der har spillet i både Slayer, Iced Earth, Testament og Anthrax før, når disse bands har manglet én bag kedlerne.
 
For fans af: Thrash
 
Pensum: 'Among The Living', 'Persistence Of Time'
 
Seneste pladeanmeldelse! - http://devilution.dk/anmeldelser/pladeanmeldelser/en-melodisk-indian-summer
Seneste koncertanmeldelse! - http://devilution.dk/anmeldelser/koncertanmeldelser/store-smil-og-leg-med-mudder
 ARCH ENEMY – Hades, kl. 20.00

Fordi: Det svenske melodødsband Arch Enemy har skiftet sangerinden ud, idet Alissa White-Glutz har afløst Angela Gossow, og hun er såmænd i besiddelse af et ganske potent growl.. Bandet fortsætter dog med den opskrift, der har gjort dem populære, anført af Michael Amotts lynende lækre leads, stærke melodier og en glat og velpoleret lyd, der mildner de mere ekstreme metalelementer, som bandet – modsat en del af deres samtidige med-melodødister – holder fast i. Det er dog et åbent spørgsmål, om White-Glutz brænder igennem live på samme måde, som Gossow gjorde.

For fans af: Children of Bodom, Dark Tranquillity

Pensum: ’Stigmata’, ’Anthems of Rebellion’, ’Doomsday Machine’

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
BLOOD EAGLE - Pandæmonium, kl. 20.00
 
Fordi: Blood Eagle består af en række musikere, hvis fortid i bands som Volbeat, Mnemic, Hatesphere, Raunchy, Illdisposed, Caro m.fl. gør, at de tilsammen borger for kunstnerisk integritet og evne. Bandet har udsendt en ep med navnet 'Kill Your Tyrants', hvor der er tre sange. Med en koncert på Copenhell har de sikkert disse tre med, samt lidt andet i godteposen til de fremmødte.
 
For fans af: Morbid Angel
 
Pensum: 'Kill Your Tyrants'
 
Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
 IRON MAIDEN – Helviti, kl. 21.00

Fordi: Det er lidt af en fjer i hatten for Copenhell – og sigende for festivalens ambitionsniveau – at det er lykkedes at booke verdens største metalband, fraset Metallica. Iron Maiden leverer som bekendt altid varen og har stået for utallige mindeværdige koncerter gennem årene. På denne turné er sætlisten den rene hitparades, og mon ikke det vil falde i god jord hos Copenhells publikum? En del af sangene vil ifølge bandet selv blive spillet for sidste gang på denne turné, uden dog at specificere hvilke.

Selvom der har været almen begejstring over bookingen, har der dog også lydt kritik af bookingen, idet billetpriserne er blevet forhøjet og festivalen rykket frem til onsdag for at kunne passe ind i Iron Maidens turplan. Men altså, det er jo Iron Maiden – og som sådan kan de også tillade sig at turnere, selvom det er fire år siden, de sidst udgav nyt materiale.

På forhånd kan man måske være lidt nervøs for, om bandet kommer til at køre lidt rigeligt på rutinen – med tanke på, at det er én af turnéens mindre koncerter, og med tanke på, at det er en onsdag. Men selv hvis det bliver tilfældet (og det er jo slet ikke sikkert), så er Maidens dage på kontoret klasser over det meste andet. Og vi ved, at på Copenhell bliver bandet ikke plaget af det lave lydniveau, som ifølge Devilutions anmelder var et problem på bandets koncert på Roskilde Festival i 2011.

For fans af: Iron Maiden, heavy metal.

Pensum:  ’Iron Maiden’, ’Piece of Mind’, ’The Number of the Beast’

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
BLACK LABEL SOCIETY - Hades, kl. 23.00

At kalde Black Label Society for et band er nok at stramme den. Reelt er der tale om ex-Ozzy Osbourne-guitarist Zakk Wyldes sydstatsheavyrockband, hvor diverse udmærkede, men også anonyme musikere får lov til at levere moralsk og instrumental opbakning for Zakks hæse drukrøst, tunge riffs, utallige squeels og yderst kompetente soloer. Ikke skyggen af originalitet, men masser af musik skåret over duften af Jack Daniel's, og i øvrigt udført af en af de sidste guitarhelte der stadig kan tages seriøst, fordi han både leverer varen og lever det liv, man forventer af en rockstjerne.

For fans af: Ozzy Osbourne, Lynyrd Skynyrd, Down og sydstater.

Pensum: The Blessed Hellride, Order of the Black

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
HELHORSE - Pandæmonium, kl. 23.00

Fordi: Hesten har vokset sig stor og stridslysten med årene. På deres andet albumudspil fra 2013 tog bandet et modent og dystert klingende skridt mod det storladne og rockede, uden dog at forlade den energiske version af sludge, som var og er bandets kendetegn. Københavnersekstetten har også turneret en del og er blevet en meget velspillende live-organisme. På Roskilde Festival skal de spille sammen med The Psyke Project, men denne koncert bliver deres egen. Se den.

For fans af: Down, Raging Speedhorn,

Pensum: 'Oh Death'

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!


THE PSYKE PROJECT - Pandæmonium, kl. 00.15

Fordi: Musikken er vanskelig og støjende, men også meget smuk og gennemført. Måske derfor har københavnske The Psyke Project ikke fået en milliontalligr tilhængerskare. Det ville dog have været fortjent, så derfor er de tilhængere, bandet har, så meget desto mere dedikerede. Stilen er en slags postcore/-metal, og bandet har altid meget høje kunstneriske ambitioner for udgivelserne. På 'The Dead Storm' lykkedes det smelte den nordiske tone sammen med det hårde udtryk, og på den seneste 'Guillotine', er udtrykket så mørkt og grænse-black metallisk, at hjertet nærmest går i stå. The Psyke Project er ikke for alle, men har et godt live-ry. Så skal du tage en chance, er det nu!

For fans af: Norma Jean, Wolves In The Throne Room, Deftones

Pensum: 'The Dead Storm', 'Guillotine'

Seneste pladeanmeldelse!
Seneste koncertanmeldelse!
Seneste interview!