Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

På hjemmebane i håndboldhallen

Populær
Updated
På hjemmebane i håndboldhallen

Iron Maiden indledte deres Europaturné i Aalborg med hele det nye album og fem af de gamle hits.

Kunstner
Spillested
Dato
09-11-2006
Trackliste
Sætliste fra Gigantium i Aalborg, 9. november:

1. Different Worlds
2. These Colors Don't Run
3. Brighter Than A Thousand Suns
4. The Pilgrim
5. The Longest Day
6. Out Of The Shadows
7. The Reincarnation of Benjamin Breeg
8. For The Greater Good Of God
9. Lord Of Light
10. The Legacy

11. Fear Of The Dark
12. Iron Maiden

13. 2 Minutes To Midnight
14. The Evil That Men Do
15. Hallowed Be Thy Name
Karakter
4

Iron Maidens nye Europa-turné blev skudt i gang i Aalborgs Gigantium, hvor det normalt er damehåndboldholdet Aalborg DH, der har hjemmebane. Torsdag aften var det dog det legendariske britiske metalorkester, der indtog scenen, og frontmand Bruce Dickinson sagde, at selvom, bandet nød at spille i hele verden, så er og bliver Europa deres hjem; så det var natuligvis et stort hit for de 8000 fremmødte at høre ”This is our home” fra den karismatiske forsanger.

Fra ende til anden Koncerten forløb med den nye ”A Matter Of Life And Death” spillet fra ende til anden, og det virkede ganske fint – og en lidt anderledes koncert, end hvis bandet bare havde kørt deres største hits frem igen-igen. Efter 80 minutter med nyt materiale livede publikum dog for alvor op, da stroferne til ”Fear Of The Dark” tonede frem, og så var de sidste fem numre en sand fest for gamle garvede Maiden-fans. Eddie kom op på scenen, en kampvogn blev hejst op med Eddie som pilot og Iron Maiden nød at gejle Aalborg op hen imod slutningen.

”Scream for me Aalborg,” virkede hver gang Bruce gjaldede, og koncerten endte med en velspillet version af ”Hallowed Be Thy Name”. Iron Maiden har fået skudt deres turné i gang, og gjorde det på ganske hæderlig vis. De er set skarpere, men dette bands bundniveau er så højt, at det vil kunne tørre røv på amerikanske nu metal bands som 70-årige pensionister, med begge arme i gips.