Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Happy Hardcore

Populær
Updated
_JD18868

Hvis man ikke var der i går, så gik man glip af noget. Noget, som de, der var der, vil tale længe om. Og så er det jo ret heldigt, at der stadig er lidt billetter tilbage til koncerten i aften.

Kunstner
Spillested
Dato
30-09-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter

Hvad taler vi om? John Cxnnor naturligvis, som igen i går gav en koncert ud over det sædvanlige og som sendte Ideal Bar til månen. Med vokalister fra Hiraki, Tvivler og SYL var rammerne for festen sat. Og John Cxnnor havde en plan. En plan, der startede koncerten med bløde ambiente lyde, der susede rundt om ørerne på os i Ideal Bars nye koncertkoncept, Immersive Sound, men som udviklede sig eksplosivt og logaritmisk, efterhånden som vi kom længere ind i  koncerten.

Selv den mest knudede knudemand (m/k) måtte danse, da Rasmus og Ketil Sejersen for alvor satte tryk på festen, der undervejs bevægede sig fra en koncertoplevelse til en raveoplevelse, som vi alle var en del af og tog del i. Sjældent har jeg set så meget aktivitet og så mange sangere på så lille en scene.

Men lige i den her fest var publikum lige så meget den skabende kraft, og selvom Ideal Bar var pakket til bristepunktet, var der kun kærlighed at mærke. Drinks og øl fløj rundt om ørerne på os, mens alle bare smilende børstede det værste, klistrede væske af ansigtet og dansede videre. Alle mod alle. Alle med alle.

Det var en DIY-fest af den slags, der er blevet alt for sjældne i koncertdanmark, hvor man oftest møder op med forventningen om at blive underholdt, måske med undtagelse af de 5-10 mennesker der forsøger at starte et moshpit, men bare bliver irriterende for de øvrige gæster. Hvis jeg siger, at hele Ideal Bar var ét stort dansegulv, så har jeg ikke sagt for meget. Man kunne godt finde en rolig plet bagerst eller ude i siden, men publikum gjorde præcist det, som var meningen med koncerten: de begravede sig i den og blev et med musikken og hinanden. Om det skyldes lydanlægget, der ligesom omfavnede os alle sammen fra alle sider og gav alle en helt unik lydoplevelse, ved jeg ikke. Men den her fest bliver husket. Både for de optrædende kunstnere, der kastede al deres energi ud i rummet, men lige så meget for det publikum, der skabte festen.

Der er en koncert mere i aften. Og skal du være med, skal du være hurtig. Der er stadig billetter til salg, og det er helt klart tømmermændene mandag morgen værd.

Devilution anmelder naturligvis begge koncerter, men den må I vente lidt med. Men i mellemtiden, så skal publikum til koncerten i går have den eftertragtede karakter 666. Vi ses i aften!