Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mestermøde i Malmø

Populær
Updated
Mestermøde i Malmø

80'er heltene Kreator og Celtic Frost sprang Danmark over, men Heavyjam.dk oplevede de to pionerbands i Malmø.

Kunstner
Titel
+ Celtic Frost
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Selvom rigtigt mange metalbands efterhånden lægger vejen forbi Danmark, så sker det alligevel en gang imellem, man må til Malmø for at opleve mere sjældne gæster på vores breddegrader. Men det gør nu ikke så meget, da Kulturbolaget er et rigtigt fedt spillested midt i byen. Og med gode tysktalende metalhelte fra Celtic Frost og Kreator (bill.) på besøg, var det så absolut værd at tage derover en mandag aften.

Simpelt og stemningsfuldt

Celtic Frost spillede først, og det var første gang, denne anmelder stiftede bekendtskab med den schweiziske kvartet (der er 80'er pionerer indenfor det der senere blev verdenskendt som death og black metal - red.). Bandets meget dystre musik svinger mellem at være en lang kavalkade af enkle, akkordbaserede riff og over til næsten thrashede stykker, og akkompagneret af en skummel råbeagtigt ren sang, fremstår de, med meget simple midler, som et meget stemningsfuldt band.

Desværre var en time og 15 minutter lige lovlig lang tid at være i selskab med Celtic Frost. Undtagen for de inkarnerede fans, der på forhånd var indviet i bandets musik, så blev koncerten en smule for langtrukken hen mod slutningen.

Velserveret preusserheavy

Størstedelen af publikum var tydeligvis også dukket op for at høre de tyske thrash metal veteraner Kreator (selvom de to bands delte hovednavnstjansen mellem sig), og det gav tyskerne en slags hjemmebanefordel i form af et mere medlevende publikum. Desuden må man sige, at selvom Kreator ikke kan siges at være simpelt (det er trods alt ret teknisk!), så er deres tonsende trash lige til at "gå til", for de fleste fans af metal.

Bandet formåede skam også at levere en energifyldt koncert med en god blanding af nye og gamle numre, dog centreret om de mest trashede udgivelser - og publikum, inklusive denne anmelder, nød det, og åd råt den velserverede preusserheavy, der i modsætning til Celtic Frosts koncert ikke føltes som trækkende i langdrag.

Unødvendigt isenkram

Tyskerne havde til lejligheden medbragt en projektor, som viste video passende til de hymner, der nu blev fremført, og det gav selvfølgelig en ekstra dimension til koncerten.

Men det virkede nu ikke synderligt nødvendigt at have ekstra isenkram på scenen. Blandt andet fordi Kreator, og specielt forsanger Mille, ikke ligefrem er kedelige at kigge på, men problemet er nu først og fremmest, at det stjæler en del af ens opmærksomhed og fjerner den fra musikken.

Celtic Frost: 9

Kreator: 10