Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Når det regner med lort...

Updated
Captain Kaiser
Captain Kaiser
The Priceduifkes
The Priceduifkes
Dungeon Days
Dungeon Days

Er der noget bedre, end når et opvarmningsband tager dig fuldstændig med bukserne nede? Nej. Nej, det er der ikke. 

Kunstner
Titel
+ Captain Kaiser + Dungeon Days
Dato
22-10-2022
Genre
Fotograf
Philip Onyx
Karakter
4

København er splittet i tusind stykker i aften. Der er koncert i Ungeren, der er Sigur Rós til de følsomme, folk kan brække arme til Counterparts, der er Snuff med selskab af lokale helte på Stairway og så er der en belgisk invasion i gang på Råhuset. Dog har de klogelig også allieret sig med de lokale helte fra Dungeon Days. Der er langt fra udsolgt, men der er stadig grobund for en fest, for Råhusets lille scenerum kræver altså ikke mange mennesker for at føles fuldt. 

Dungeon Days
Jeg tror ikke, at jeg har set Dungeon Days siden deres releasekoncert på Underwerket inden jul sidste år. Dog bemærkede jeg, at forsanger og guitarist Anders Grølsted har forbedret sin vokalperformance en del siden jeg så bandet første gang. Jeg står heldigvis tæt nok på, til at kunne høre den, altså vokalen, men der er desværre en smule knas med lyden. Hverken Grølsted eller bassist Jakob Schmidt-Pries’ vokaler kommer særlig meget igennem højtalerne. Det er dog alligevel en underholdende og intim koncert bandet leverer, inklusiv hvad jeg nu kan betegne som ”vintage-hits” som ’Left Below’ og ’Copenfornia’. 

Captain Kaiser
Fuldstændig uden varsel indtager det totalt uskrevne blad ’Captain Kaiser’ scenen for at holde os i et musikalsk jerngreb indtil koncerten stopper. Bandet spiller hvad man bedst kan beskrive som hurtig, rytmisk og primært ukompliceret punk rock, men bæres i høj grad til næste niveau af vokalen leveret af Sascha Vansant. Det skorter ikke på intimitet, da vi nok er omkring 30 mennesker, hvoraf bandmedlemmer og afviklere udgør 50% af publikum. Men det virker.
Captain Kaiser er opkaldt efter en øl og sangteksterne er centreret om at være ødelagt og fuld. Vansant vælter rundt i bar overkrop, og får et smil ud af både sine egne bandmedlemmer og publikum. Der er noget utroligt sårbart og hjælpeløst over ham. Det er ikke svært at tro på hans historier. Generelt må alle i salen, der knapt har gidet checke bandet ud inden koncerten, mig selv inkluderet, se sig selv godt og grundigt overvældet over umiddelbarheden i Captain Kaisers musik. En decideret magtpræstation. Og en stor anbefaling herfra.

The Priceduifkes
Spørg mig ikke hvordan det udtales. Men sjovt er det. The Priceduifkes leverer en slags comical relief efter Captain Kaiser tog os med de følelsesmæssige bukser nede. Og det mener jeg på den bedste måde. Bandet spiller klassisk amerikansk-inspireret punk-rock. Det går hurtigt, og vi er efterhånden godt lubrikerede, så alting er faktisk bare præcis som det skal være. Der danner sig et pit af cirka Dungeon Days og Captain Kaiser’s medlemmer plus/minus. Det er dog et af de mest venlige og fjollede pits jeg har set. Det er værdsat, at bands støtter hinanden på den her måde, når billetsalget nu ikke har været imponerende. Humøret har ikke taget skade. 

De fleste af sangene kommer fra bandets andet album fra 2017, Goathorse, med edgy titler og tekster, som de blev skrevet i 2017. Det er ikke særligt udfordrende, men det er hyggeligt og det er sjovt. Den eneste sang jeg kan synge med på er ’It’s Raining Shit (Hallelujah)’. Men bandet viser fint, at når det regner med lort, så kan man lige så godt danse og drikke bajere imens. Intet andet giver mening, jo.