Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nein Danko

Populær
Updated
Nein Danko
Nein Danko
Nein Danko
Nein Danko
Nein Danko
Nein Danko
Nein Danko
Nein Danko

Danko Jones spillede en af de mest ligegyldige koncerter på dette års Roskilde Festival lørdag eftermiddag på Avalon. Kun ét nummer havde en smule pondus.

Kunstner
Dato
02-07-2016
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Med et udmærket seneste udspil, 'Fire Music', i baghovedet, som jeg honorerede med en god middelkarakter, havde jeg, syntes jeg selv, realistiske forventninger til Danko Jones' koncert lørdag eftermiddag på Avalon.

Dengang hæftede jeg mig især ved Danko Jones' fremragende rockvokal, men live stod vokalen slet ikke mål med styrken på plade. Når vokalen samtidig er så fundamental en del af musikkens helhed, så var den udeblivende sprødhed og variation dybt skuffende og en stor pil ned. Naturligvis kunne Danko Jones have haft en dårlig vokaldag, men det lod det ikke umiddelbart til. Ikke målt på al den stemmeenergi, han brugte på at fabulere mellem numrene. Selvsamme fabuleren ødelagde fuldstændig momentum for, hvad der på papiret lignede et slagkraftigt rockshow. I stedet fremstod det i det hele taget meget dilettantisk.

Eneste lyspunkt var nummeret 'Do You Wanna Rock' fra netop 'Fire Music', ikke mindst på grund af trommeslagerens helt igennem geniale brug af koklokke. Lyt selv:

?list=PLKMVpZCIGhq1g-5q0ALEZhAZXeEtjf6d5

Koklokken rev karakteren et enkelt hak op, for man må jo anerkende storhed, når man møder den. Resten af sættet var imidlertid drøvtyggende kedeligt og fuldstændig ligegyldigt. Hvad mere kan man sige? Bedre held næste gang.