Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Slatten fadølsfest

Populær
Updated
Slatten fadølsfest
Slatten fadølsfest
Slatten fadølsfest
Slatten fadølsfest
Slatten fadølsfest
Slatten fadølsfest
Slatten fadølsfest
Slatten fadølsfest

Amerikanske Tremonti stemplede ind med generiske heavy rock-numre, der lod fadøllene glide ned uden modstand.

Kunstner
Dato
24-06-2016
Fotograf
Peter Troest
Karakter
2

Solen stod højt over Copenhell, da det amerikanske band Tremonti indtog Hades-scenen fredag eftermiddag. Og hvis navnet virker genkendeligt, så skyldes det nok, at bandet har taget navn efter deres frontmand. På samme måde, som hvis Volbeat hed Poulsen. For musikalsk ligger den tidligere Creed- og Alter Bridge-guitarist Mark Tremonti ikke langt fra det danske verdensorkester. Med andre ord: simpel og ligetil metallisk rock.

Der er dog (heldigvis) ikke meget howdy howdy over Mark Tremontis vokal, men musikken er i samme område som Volbeat. Hvilket betyder metallisk hard rock, leveret upåklageligt stramt, men med utallige, intetsigende omkvæd, som det brede publikum kan rive i, mens udfordringerne i at afkode bandets kompositoriske evner er fraværende.

Siden 2011 har bandet udgivet tre album, hvoraf det seneste, 'Dust', udkom tidligere i år. Og det er  tilsyneladede et band, som en pæn del af festivalens publikum har et godt øre til. I hvert fald var der mødt et talstærkt publikum op.

Og de gik næppe forgæves. For meget mindre flatterende kan skrives om Tremonti, men i Mark Tremonti har bandet uden tvivl en gedigen frontmand. Med stor entusiasme forsøgte han gentagne gange undervejs at få det allerede godt fadøls-ramte fremmøde til at sætte intensiteten op i pitten med utallige “come on, you motherfuckers!”

Det virkede fint.

Og glæden var også til at se på bandet, som tæller Van Halen-bassisten Wolfgang Van Halen. Men i længden blev det en træg omgang at skulle overhøre det samme nummer blive spillet igen og igen. Til sidst var det som at bunde den vandede bundslat i fadølskruset igen og igen.

Menu