Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sprød vellyd og eksperimenter

Updated
_XJD6254
_XJD6334
_XJD6064
_XJD6070
_XJD6297
_XJD6099
_XJD5963
_XTD5766

Of the Wand and the Moon brillerede i Aalborg lørdag aften, mens Brighter Death Now og lokale Ubehag eksperimenterede med lydene.

Titel
+ Ubehag + Brighter Death Now
Spillested
Dato
16-04-2022
Trackliste
1. Your Love Can't Hold
2. Let's Take a Ride
3. Tear it Apart
4. Absence
5. Twilight Halo
6. Immer Vorwärts
7. Whisper in the Past
8. Love is Made of Dreams
9. We Are Dust
10. Sunspot
11. Nothing for Me Here
12. I Called Your Name
13. A Tomb og Seasoned Dye
14. Barbs of Time

15. I Crave
Fotograf
Jacob Dinesen (Stairway 15/4-2022)
Karakter
3

Det er ingen hemmelighed, at vi har flere på redaktionen, der faldt pladask for Of the Wand and the Moons seneste udspil 'Your Love Can't Hold This Wreath of Sorrow', så da de var forbi 1000Fryd i Aalborg måtte vi se dem. Det var godt, vi gjorde det, for bandet gav en herlig koncert, hvor lyden blev god efter et par numre, og så var det ren ekstase at stå og høre Kim Larsen og resten af Of the Wand and the Moon spille den ene lækkerbisken efter den anden.

Aftenen startede dog med lokale Ubehag, der er en duo med en fortid i diverse metalbands, og som nu afprøver en eksperimenterende musik, der er lige så meget drone, som det er Depeche Mode og alternativt. Der er en forsanger og en bassist. Alt andet er programmeret. Det depressive oser ud af teksterne, der har en snert af håbløshed over sig. Forsangeren står i en slags uniform og messer, mens der er støvletramp og krig i det programmerede bagtæppe af musik. Støjen er et element og passende synges der 'When tears run out there's no hope' som de 20 minutters opvarmning lukkes ned. 

Of the Wand and the Moon går på scenen et kvarter senere, og den rolige og afdæmpede musik fylder 1000Fryd, hvor der er godt fyldt. Det her er folk kommet for at høre. Der er folk fra hele Jylland, der er rejst for at se Kim Larsen og co. give koncert. Og det tror pokker. Det er gode musikere, og selvom vokalen er en smule utydelig i de første par numre, så bliver det bedre og pludselig ser man sig selv stå og svaje med i den stemningsfulde aften. Den første halvdel er den mere rolige del, hvor der så kommer mere up-tempo i sange som 'Whispers in the Past' og masser af god guitar på 'Barbs of Time'. 

Da Of the Wand and the Moon sætter i det afsluttende nummer 'I Crave', er det naturligvis vældig populært og 1000Fryd klapper begejstret efter 75 minutters opvisning i det univers, der kredser mellem Leonard Cohen, doom, progressiv og rock. 

Noget anderledes er det med svenske Brighter Death Now. Det er kunstneren Roger Karmanik, eller Roger Karlsson, som han hed fra fødslen, der står bag projektet. Karmanik har i årtier haft sit pladeselskab Cold Meat Industry, der bl.a. har udgivet Mortiis, og så er det det her Brighter Death Now, der er en art industrial, ambient og elektronika. Med sig har han to bassister. De sætter deres udstyr op, og lige så snart der er strøm igennem, så går de i gang med koncerten.

I et sammensurium af støj, røg og stroboskoplys går de i gang og det er tydeligt, at det her ikke er ment som nogen rar oplevelse. De to bassister flankerer Karmanik, der skiftevis brøler og drejer på knapper. Alt køres igennem adskillige effektpedaler og der drejes på noget hele tiden. Så er der lidt reggae sampling, der efterfølges af tung bas og frem hiver de så en violin, hvor buen er noget flosset. Den køres også gennem en masse effekter, og det er vel egentlig meget indikativt for, hvordan koncerten med Brighter Death Now forløber. Karmanik eller hans to bassister sidder på hug og drejer på nogle knapper på de effektpedaler, de lige føler trænger til en justering. Det er en totaloplevelse og selvfølgelig en promovering af den seneste plade 'All Too Bad - Bad to All', der udkom i 2021.

Bedst var dog klart Of the Wand and the Moon denne aften i Aalborg på spillestedet 1000Fryd. Ubehag gav deres første koncert nogensinde foran et sparsomt fremmøde, mens Of the Wand and the Moon havde næsten fuldt hus. Og langt de fleste var væk efter bare 10 minutter af Brighter Death Now, da det er noget af en mundfuld at udholde. Så både vellyd og eksperimenter denne lørag aften.