Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA '11: I det rette element

Populær
Updated
WOA '11: I det rette element
WOA '11: I det rette element
WOA '11: I det rette element
WOA '11: I det rette element
WOA '11: I det rette element

På trods af vel megen snak mellem numrene, var Kreators koncert frygtindgydende god.

Kunstner
Dato
06-08-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
4

Kreator spiller tysk thrash når den er bedst, og har gjort det siden firserne. Og selvom de er store nok til, at alle med metallisk forstand har hørt navnet, så er de ikke så store, at de bare kan vælge og vrage blandt spillejobbene. Derfor kan man ofte se Kreator på mindre spillesteder, som godt nok kan noget med intimitet, men som lydmæssigt ikke kan hamle op med Wackens mægtige PA som i øvrig blev betjent dygtigt festivalen igennem, og således også til Kreators ære.

Og lyden var i høj grad med til at gøre Kreator-oplevelsen nærmest frygtindgydende. Når et så tight band får så megen præcist skåret bund, er der ikke meget og klage over. For den brutalitet og vildskab der børe være i thrash metallen kom i den grad til sin ret, og gammelt som nyt materiale klædte hinanden godt i dette lys.

Ok, skulle man sætte en finger på noget, må det nok blive front- og bagmand Mille Petrozzas trang til at tale til nationen. Han gjorde det dog på engelsk i erkendelse af, at mange Wacken-gæster ikke taler tysk, men for megen snak var der nu alligevel. Eksempelvis blev 'Flag of Hate' introduceret temmelig mange gange, hvilket måske skyldes at reaktionen fra et øltræt publikum, ikke helt var vild nok, hvem ved. Ellers var han god når han sang, så det skulle han helst bare have holdt sig til.

Ser man bort fra det, var det ellers en temmelig god koncert og en ganske god én at slutte en ret vellykket Wacken-festival af på, hvis man da altså ikke var Children of Bodom-fan nok til at overleve det regnvejr der ramte festivalen og dette bands koncert som var den sidste, store. Men det er en anden historie...