Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Sirenia - ”An Elixir for Existence”

Populær
Updated
Norske Sirenia leverer et afvekslende album, mener Ulrich Wolf. Norsk gotisk metalrock i kølvandet på de stolte traditioner fra landsmændene i Theatre of Tragedy og svenske Therion. Sirenians andet udspil "An Elixir for Existence" kombinerer mandlig
dødsvokal og store harmoniske flader med kvindelig vokal og mere
gotisk-elektronisk rock med pludselige black metal indslag, hvor den meget store og melodiske lyd i lyntempo, leder tankerne hen på landsmændene fra Dimmu Borgir.

Og så pludselig et yderst stilfærdigt nummer med kvindelig sang, strygere med samme dramatiske effekt som My Dying Bride og tempo á la The Gathering. Lyder det som en mærkelig blanding? Måske, men det lykkes faktisk for Sirenian at kombinere de mange forskellige elementer til en god, afvekslende og velspillet omgang blandingsrock. Det bliver på intet tidspunkt for mærkeligt eller rodet, som man ellers sagtens kunne have frygtet.
Sirenian har tydeligvis være på strandhugst i forskellige afkroge af metalverdenen, men formår alligevel at fastholde deres eget udtryk.

"An Elixir for Existence" får måske ikke hovedhøvle-barometeret helt op under metalkuplen, men kan sagtens anbefales som en afvekslende rejse ind, hvor mange forskellige metalgenrer mixes sammen og kommer ud igen som en ny drink på kortet.

Kunstner
Titel
An Elixir for Existence
Label
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
3