Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Veltimet vinter-lydspor

Populær
Updated
Veltimet vinter-lydspor
Tarja Turunen dyrker den smukke, isnende melankoli på "My Winter Storm", der lyder mere som et soundtrack end et rock album. Sangerinden Tarja Turunens skilsmisse fra det finske pomp metal fænomen Nightwish er vist de fleste Heavyjam-læsere bekendt, og ligeledes at Nighwish i sidste måned udsendte bandets første post-Tarja album, "Dark Passion Play". Et album, der viste bandet fra dets mest komplekse og progressive side, og understregede Nightwishs status som genrens bannerførende.

Nu står Tarja så alene frem som solist, og det til tonerne af et næsten sentimentalt lydspor via førstesinglen "I Walk Alone", hvis titel og tekst taler et tydeligt sprog om Tarja, post-Nightwish.

Hvor Nightwish er gået i mere kompleks retning, synes Tarja at holde sig til et mere rendyrket udtryk, hvor hendes store, smukke stemme akkompagneres af en række stemningsfulde og melankolske sange, der til tider har kraftigere forankring i klassisk musik og opera tradition end direkte rock, endsige hård rock, selvom hun dog også gør sig - ikke så heldige - prøvelser ud i Alice Cooper hittet "Poison".

Men jo, "My Winter Storm" er også et rock album, og i den henseende - ikke overraskende - med et klart, genremæssigt tilhørsforhold i goth rocken, som det fx høres på "Boy And The Ghost".

Mestendels synes albummet dog at stå som et mere afdæmpet, stemningsfuldt soundtrack til vintererens allerede presente vejrlig og melankoli, og yndefulde Frk. Tarja har jo en fabelagtig stemme til formålet.

Noget unikt udspil er "My Winter Storm" dog langt fra, men det skal nok få nogle ture på afspilleren frem til marts/april.

Kunstner
Titel
My Winter Storm
Distributør
Karakter
3