Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Dansk debut med potentiale

Updated
Dansk debut med potentiale
Selvom keyboardet er unødvendigt, og guitarerne skal have mere plads, begår danske Ripe en absolut fornuftig debut. Københavnske Ripe har efterhånden hærget byens spillesteder en del år, og nu har det også udmøntet sig i en fuldlængdes indspilning, som undervejs blev en smule forsinket af forsanger Olivers medvirken i et underlødigt tv-program, der så absolut ikke skal nævnes i dette tidsskrift.

Netop omkring forsangeren skiller Ripe sig en del ud fra andre amatørbands, eftersom Oliver Weers har stemme og evner, der efter danske forhold er helt i særklasse. Dette bliver selvfølgelig udnyttet til fulde, selvom det også kammer over i balladen "Losing You", som mere er en vokalkraftpræstation, end det er et spændende og vigtigt nummer på pladen.

Ripe er nemlig helt afgjort bedst, når hele bandet kommer til sin ret, og holder sig til straight heavy metal, og når de også skruer ned for keyboardet, som på meget uheldig vis blander sig i enkle numre og lyder mere som Daft Punk end metal.

Et eksempel på hvad københavnerne kan, er det voldfede nummer "It's Not Fair", der tydeliggør at de ved, hvordan en metalskæring skal smedes sammen af lige dele superbt riff, energi og en snerrende pågående vokal, og som giver søde minder om Iron Maiden, når de er allerbedst. Og kunne de holde den stil og kvalitet hele vejen, ville det blive til mere end en middel karakter.

Kunstner
Titel
At The End of Time
Forfatter
Karakter
3