Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Elis - ”Dark Clouds in a Perfect Sky”

Populær
Updated
Ulrich Wolf har lyttet til det nye udspil fra liechtensteinerne Elis. Andet udspil fra kvintetten Elis fra Liechtenstein hedder ”Dark Clouds in a Perfect Sky” og er en god gang bombastisk gothic, der krydser det dystre udtryk fra Theater of Tragedy, det storladent bombastiske fra Within Temptation og den svingende, mørke rytme fra det nyere Paradise Lost. Det er en ganske vellydende cocktail som bandet har stykket sammen. Bevares, konceptet er oplevet før: Dyster rock, en let sensuel kvindelig vokal og lejlighedsvis mandlig growl, men Elis slipper egentlig ganske godt fra det.

Selvom musikken generelt set er relativ fredsommelig, lurer der alligevel en dyster og mørk atmosfære under hele forestillingen. Der dukker også nogle hårde og til tider progressive angreb fra rytmesektionen op og giver den rette stemning af heavyness og afslører, at Elis har deres inspirationskilder i både rock, metal og dark wave.

Man kan måske ikke beskylde Elis for at være enormt nyskabende og originalt, men bandet er dystert, stemningsfuldt og sine steder ganske storladent metallisk og tilmed velproduceret. De bruger hvad de har af inspirationskilder, og de bruger dem godt, så helheden bliver velproportioneret og helstøbt.

Kunstner
Titel
Dark Clouds in a Perfect Sky
Label
Distributør
Forfatter
Karakter
3