Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gentagelsens tunge æstetik

Populær
Updated
Gentagelsens tunge æstetik
Lamb of Gods aktuelle albumudspil er navngivet ”Ashes of the Wake” Virginias Lamb of God har været garanter for smæk for skillingen, hver gang de har udsendt et album siden debuten ”New American Gospel” fra 2000. Og her på album nummer fire, holdes den tradition i hævd til UG, men samtidig er der ikke meget nyt under solen. Lamb of God leverer et hårdt metallisk angreb, der ikke er ulig det fra hovedværket (og første album for Epic/Sony) ”Ashes of the Wake”.

Flere gange undervejs sendes tankerne hen på Pantera. Der er en god håndfuld ret Dimebag’ske staccato-riffs, ikke mindst i førstesinglen ”Redneck” og den aggressive ”Foot to the Throat”, mens der er lige-ud-ad-landevejen-thrash i ”Pathetic” og ”Forgotten (Lost Angels)”. Der bliver ikke lagt fingre imellem.

Lamb of God render desværre ind i tomgangsproblemer undervejs. Håndværket er perfekt, men bestemt ikke originalt. Mens bandet på ”Ashes of the Wake” lød som Slayer, er det her, nu mere Pantera, der trækkes på. Ingen tvivl om, at ”Sacrament” vil appellere til en vis del af metalfolket, og d’ herrer kan bestemt også deres kram. MEN, hvor Randy Blythes brølen i front måske er det eneste i Lamb of God, man ikke kan sammenligne med noget, der er hørt før, så bliver han også utrolig trættende og triviel at høre på i længden, på nær når han anstrenger sig og skriger sig selv i sænk som fx et stykke inde i ”More Time to Kill”.

For guitar- og trommeekvilibrister er der tre gode kvarter i selskab med duoen Mark Morton og Will Adler samt manden bag dem, Chris Adler. Uanset hvor fed en indsats ”Guds lam” yder, så mangler der noget originalitet og et skridt fremad her på ”Sacrament”. Der bliver løbet i cirkler til den store guldmedalje, så der bliver virkelig noget at bevise, når kvintetten skal få Slayers fans til at svinge mankerne, mens de venter på hovednavnet under ”Unholy Alliance”-koncerterne (som blandt andet rammer Malmö den 17. november!).

Kunstner
Titel
Sacrament
Label
Distributør
Genre
Karakter
3