Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

At genopfinde sig selv i ny stil

Updated
beworldcd621

Endnu et kunstigt band opstår og udgiver et album. Nu får den tidligere forsanger i Metal Church Ronny Munroe en tur til i manegen.

Titel
Between Worlds
Dato
10-09-2021
Trackliste
1. Between Worlds
2. These Walls
3. Life Enough For Me
4. Times Of Change
5. No Escape
6. Soul Chaser
7. Scent Of An Angel
8. Beautiful Disaster
9. Flip The Script
10. Beneath The Surface
11. Calm Before The Storm
Karakter
3

Ronny Munroe var i flere perioder frem til 2014 forsanger i Metal Church. Han har også været en tur inde omkring prog metal-bandet Presto Ballet, som blev dannet af Metal Church-guitaristen Kurdt Vanderhoof, ligesom han har været forbi projektet Trans-Siberian Orchestra.

Nu er Munroe så album-aktuel med projektet Between Worlds. Der er tale om et projekt sammen med blandt andre keyboardspiller Alessandro Del Vecchio. Og så ringer der måske en klokke. Del Vecchio er vel efterhånden nærmest ansat hos det italienske label Frontiers Records til at etablere sådanne projektbands med deltagelse af glemte og hengemte rock-koryfæer. Og når det så udgives på Frontiers, så ved vi også godt, at det som regel følger en vis fast form for ikke at stikke alt for meget ud. Det er så også tilfældet med debutalbummet med Between Worlds.

Vi har at gøre med en blanding af power metal, amerikansk lydende melodisk hard rock og heavy metal. Der er ikke mange reminiscenser tilbage fra Munroes mere trashede periode i Metal Church. Men det kan jo såmænd være godt nok. Og det er det da såmænd også ind imellem.

Albummet lægger ud med power metal-sangen, der bærer såvel bandets og albummets navn. Efter en forholdsvis rolig start får den fuld pedal i den amerikanske power metal-stil, som vi har kendt helt tilbage fra slutfirserne.

">

Det er faktisk ikke helt dumt. Desværre holder resten af albummet ikke helt samme niveau.

Mange af sangene lægger sig mere op ad en mere traditionel amerikansk hard rock- og metal-stil, hvor det er lige lovligt tilbageskuende til tiden, hvor det var noget, der blev spillet på radiostationerne. Munroes lidt hæse vokal giver dog sangene et vist fornyet tvist, der er velkomment. Hans vokal er ikke umiddelbart af den slags, som man vil kode sammen med en sang som ’Life Enough for Me’, der ligger i stilen, som Journey eller Foreigner kunne have udgivet for mere end 35 år siden. Men virker sådan set udmærket.  Hans vokal er fortsat intakt. Men sangen og mange af de øvrige på albummet bærer præg af hyldevarer.

En smule råhed fremkommer på sangen ’Soul Chaser’, hvor man til dels kan høre genklange fra Munroes fortid i Metal Church. På sangen får bandet hjælp på guitaren af Whitesnake-guitaristen Joel Hoekstra.

På et par af de øvrige sange er der også gæstebesøg af gamle venner fra Trans-Siberian i form af guitaristen Chris Caffery og bassisten Johnny Lee Middleton – begge ex-Savatage. Og vi er jo nogle gamle Savatage-fans, som altid bliver glade, når medlemmer herfra dukker op i ny og næ.

Between Worlds bærer på debutalbummet præg af at være et projektband. Der spilles ganske fint, men fornemmer, at der nok er tale om, at ikke alle musikerne har været til stede på samme lokalitet ved indspilningen. Det er sjovt at høre Munroes raspede stemme på mere mainstream-orienteret hard rock-og metal-sange. Så lytter man på en glad dag, er albummet i den middelgode ende af skalaen af nye udgivelser inden for genren.