Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Body Count, Motherfucker!

Populær
Updated
Body Count, Motherfucker!

Rapperen Ice-T er tilbage efter otte år i dvale på pladefronten med sin metalgruppe, Body Count. Det er deres femte og bedste machoudgivelse siden den skelsættende debut i 1992.

Kunstner
Titel
Manslaughter
Dato
10-06-2014
Trackliste
1. Talk Shit, Get Shot
2. Pray For Death
3. 99 Problems BC
4. Back To Rehab
5. Manslaughter
6. Get A Job
7. Institutionalized 2014
8. Pop Bubble
9. Enter The Dark Side
10. Bitch In The Pit
11. Black Voodoo Sex
12. Wanna Be A Gangsta
13. I Will Always Love You
14. 99 Problems BC - Rock mix
Karakter
4

”Talk Shit, Get Shot! / Act Hard Motherfucker, Get Shot!”

Yes Sir! Sådan lyder den første sætning, man får smidt i hovedet af raplegenden Ice-T på Body Counts første udgivelse efter otte års tavshed. Gangstametal-gruppen er med ’Manslaugter’ uden sidestykke tilbage i helt vanlige stil, hvor universet er alt andet end politisk korrekt. Så sexistisk, machohyldende, voldtilbedende og samfundsrevsende leveret, at det vil få blodet til at koge i enhver feminist eller frelst klynkepik som Henrik Marstal.

På den skelsættende debut, ’Cop Killer’, i 1992 pionerede Body Count den såkaldte rapmetal-genre med deres crossover af thrashmetal og rapflows. Udgivelsen udløste et ramaskrig i USA, som man kan læse nærmere om i denne uges metaldiktator, der går bag om pladen og gruppens efterfølgende forfald.

Forgængeren ’Murder 4 Hire’ (2006) lød som Body Counts sidste krampetrækninger, men de ottes pause har overraskende været gode for Ice-T og hans tro væbner, guitaristen Ernie C, der igen synes at have fundet formen og have noget underholdende på hjerte på ’Manslaughter’.

’Talk Shit, Get Shot’ åbner pladen i Body Counts velkendte machoånd: Fuck med os og vi fucker med dig! ”Don’t test me, I’m a psycho with a rifle”, synger den nu 56-årige frontmand, der med alderen ikke har ændret attituden eller fået slidt stemmen siden gennembruddet som gangstarapper for 30 år siden.

Et flashback til Ice-T’s solokarriere sniger sig også ind på ’Manslaughter’ med ’99 problems BC’, der er en kærlighedserklæring til kvinder i alle afskygninger. ”I got a bitch from the North, a bitch from the South /
 A bitch that likes to suck it long and hold it in her mouth... And I love 'em all, I love 'em crazily,” lyder det i teksten, der har sin oprindelse på 1993-udgivelsen ’Home Invasion’.

Rapperen Jay-Z lånte i 2004 titlen og omkvædet på sin egen fortolkning af ’99 Problems’, som han producerede sammen Rick Rubin i udgave, der var mere metal end rap. På ’Manslaugter’ kvitterer Ice-T ved at bruge sin originale tekst til Jay-Z’s musik, hvilket der er kommet en tung og underholdende version ud af.  

Mest underholdende bliver det på ’Institutionalized 2014’. Det er en fortolkning af Suicidal Tendencies’  ’Institutionalized’ fra 1983 med en opdateret tekst, der satirisk spidder den politiske korrekte ånd der hærger samfundet anno 2014. Nummerets tempo øges i takt med Ice-T’s tiltagende frustrationer løber af med ham over alt fra Oprah Winfreys moralske kvababbelser til veganernes hellig korstog mod kødspisere og disses skyld i Co2-udslip. Vel talt!

Det er selvfølgelig slående at pladens to bedste numre er genbrug af andres musik, og det rammer i virkeligheden også hovedet på sømmet, når det kommer til Body Counts svage punkt. Ernie C, der skriver musikken, har aldrig været den store sangskriver. Men ’Manslaugter’ byder trods alt på gruppens bedste og mest hårdtslående guitarriffs siden debuten. I sådan grad , at der er kommet en håndfuld regulær gode metalnumre ud af titelnummeret og fuldtræfferne ’Back to Rehab’, ’Black Voodoo Sex’ og ’Bitch in the Pit’,  hvor bandets nye trommeslager Ill Will løfter musikken med kompetent og tight spil.