Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Eventyr på speed

Populær
Updated
Eventyr på speed

Det er svært at forestille sig, at der i 2016 kommer til at blive udgivet et album, der kan overgå svenske Twilight Forces 'Heroes of Mighty Magic', når det gælder vanvittigt overgearet power metal.

Titel
Heroes of Mighty Magic
Dato
26-08-2016
Trackliste
1. Battle Of Arcane Might
2. Powerwind
3. Guardian Of The Seas
4. Flight Of The Sapphire Dragon
5. There And Back Again
6. Riders Of The Dawn
7. Keepers Of Fate
8. Rise Of A Hero
9. To The Stars
10. Heroes Of Mighty Magic
11. Epilogue
12. Knights Of Twilight’s Might
Forfatter
Karakter
3

Efter debuten ’Tales of Ancient Prophecies’ fra 2014 er Twilight Force nu klar med opfølgeren ’Heroes of Mighty Magic’, der har fået dem i stald hos verdens største metalselskab, Nuclear Blast. Og den satsning forstår man godt, for der er svært at pege på et band, der spiller genren så ekstremt stilsikkert og velkomponeret som de eventyrlige svenskere.

Musikalsk læner de sig en del op ad tidlig Helloween, men der trækkes vist også på referencer til italienske Rhapsody of Fire, hvis sanger Fabio Lione er med her på en gæsteoptræden. Men Twilight Force udfører deres bud på moderne power metal med et symfonisk vanvid, der til tider minder mere om en musical på speed end egentlig metal.

Svenskerne er dygtige instrumentalister, og derfor fungerer det, at fløjter, strygere, guitarer og en skinger vokal flyver rundt i et nogenlunde kontrolleret virvar. Det gør det selvfølgelig også, fordi de kan finde ud af at skrive meningsfulde melodier, og flere gange rammer de noget, der godt kunne være lydsporet til en større Hollywood-produktion. Der er skingrende skørt og stærkt fascinerende.

Knap så imponerende er vokalsiden, selvom sanger Chrileon har den perfekte stemme til genren. For hvor keyboardet ofte står bag melodier, der nægter at forlade hovedet igen, står det knap så imponerende til med omkvæd og vers. Trods udmærkede catchphrases som for eksempel i ’Flight of the Sapphire Dragon’ forfalder Twilight Force lidt for ofte til at basere melodien på lange toner i håb om, at de alene kan klare sig på det storladne.

På en gang er Twilight Force både betagende intenst og skørt og så alligevel ikke gennemført nok. De har potentialet til noget mere større, men indfrier det kun delvist.

Twilight Force spiller sammen med Sabaton og Accept i Valby-Hallen 21. marts 2017.