Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Talent bør tæmmes

Updated
645724

Irsk duo debuterer med talentfuld og stilsikker undergrundsmetal.

Titel
Unveiling the Brac'thal
Dato
02-02-2024
Trackliste
1. Ikaath the Seven Horned 10:07
2. Apparitions of Torment 07:22
3. Nine Bellowing Hounds 06:59
4. Velvet Paintings Gaze 07:57
Forfatter
Karakter
3

Med et bandnavn, Hasturian Vigil, taget fra et af de mere obskure hjørner af horrorforfatteren H.P. Lovecrafts mytologi (han huggede selv navnet Hastur fra gyserforfatteren Ambrose Bierce og Robert W. Chambers’ horrornovellesamling ’The Yellow King’) ved man godt, at det debuterende, irske band næppe spiller eksperimenterende prog-metal, hoppeborgshardcore eller spraglet nu-metal med rapindslag.

Duoens debut-EP, ’Unveiling the Brac’thal’, udkommer da også på irske Invictus Productions, et af de sikreste kort i den internationale ekstremmetalundergrund, og EP'en byder da også på en sort metal, hvor førstebølgeblack, tidlig thrash, melodiske elementer og guitararbejde fra den klassiske metal er blandet til en kryptklam, fugtig forrådnelsesbryg.

Det er tydeligt, at irerne holder af Mortuary Drape, af Negative Plane og af Funereal Presence. Der er af og til spor af nationens stolthed, Thin Lizzy, og der er okkult vanvidsfræs a la tidlig Absu. Så vidt, så ondt.

Hasturian Vigils helt store attraktion er de gnistrende leads og det rockede drive, der ofte kendetegner EP’en. Produktionen er dejligt fordunklet og lyder af sort undergrund på stilsikker vis – ligesom EP’en her oser af stilsikkerhed og kærlighed til klassisk såvel som black metal.

Gruppen har fuldstændig styr på atmosfæren og en raspende, hviskende, uhyggefremmanende vokal. Men til gengæld har gruppen ikke helt styr på sangskrivningen endnu. Numrene er varierede i tempo og med tilpas mange spændende passager til at holde interessen fanget, og duoen er dygtige musikere. Men de fire sange når også op på hele 36 minutter – mellem 7 og 10 minutter – og det får dem til at virke lidt mere leddeløse, end godt er.
Hasturian Vigil kunne vinde meget på at skære ned på antallet af dele i de enkelte sange, arbejde med at gøre numrene mere slagkraftige og fængende. Talentet er der, men det skal tæmmes.