Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Lyden af død og råddenskab

Populær
Updated
Lyden af død og råddenskab

Candlelight mente at Altar of Plagues album 'White Tomb' fortjente en større opmærksomhed, så de signede bandet og genudgav pladen.

Titel
White Tomb
Dato
12-07-2010
Distributør
Trackliste
Earth:
I - As a Womb
II - As a Furnace
Through the Collapse
III - Watchers Restrained
IV - Gentian Truth
Karakter
4

Hvis man følger godt med i undergrunden, og godt kan lide de mere obskure udgivelser, så har man allerede som minimum hørt om det irske band Altar of Plagues.

Pladeselskabet nævner, at hvis Wolves in the Throne Room sætter episke naturbilleder op af massive vandfald og fortryllende skove, så beskriver Altar of Plagues en død og rådden urban struktur. Det lyder næsten som om, at de to bands skulle være som nat og dag, men det er ingenlunde tilfældet, da fans af førstnævnte også vil falde for irerne på grund af de tydelige ligheder.

Lyden maler ganske rigtigt billeder fra det smukke til det uhyggelige, når der skiftes fra dragende, doomede passager til lydstykker i højt tempo med en intensitet som i black metal. Det soniske angreb på trommehinderne ved de pludselige skift har referencer til Cult of Luna, men her bliver det bare mere grimt og grumt undervejs.

Kontrasten mellem det fede eller smukke bliver virkeligt stor halvvejs inde i 'III - Watchers Restrained', hvor skurende akkorder lægger dyster baggrund til en hæslig hekse-agtig vokal, der (uheldigt nok) vækker minder om parodi-black-metal-bandet Goat. Men det er med til at understrege, hvor langt bandet går for at opnå den absolut effektfulde effekt i et skift fra det grimme til det mere berusende, drømmende og sansende.