Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nyt fra Vestfronten: Midnight Dice

Updated
Midnight Dice - Band
Midnight Dice - Hypnotized
Midnight Dice - Logo

Hvis du er til klassisk heavy rock og metal, så lider du under, at de store bands synger på sidste vers. Derfor peger vi på nye bands, der kan bringe faklen videre. Første band i serien 'Nyt Fra Vestfronten' om genopstanden heavy rock og heavy metal er amerikanske Midnight Dice.

Nyt fra Vestfronten: Midnight Dice
Midnight Dice opstod i Chicago i 2017 i ruinerne af Satans Gallow og er opbygget i den særlige konstellation, der hedder male-backed, hvor Mandys stærke vokal er midtpunktet i en stram kvartetfremført omgang heavy rock. Det er riffs med vrede, og det er riffs med melodi men også virkelig meget attitude, som lægger sig lige i udkanten af New Wave Of British Heavy Metal.

Er det et band, der ser sejt eller farligt ud, og kan de måske køre knallert?
Fedtet langt hår og spejl-solbriller er aldrig et dårligt sted at starte, men Midnight Dice lader ikke til at være helt enige om stilen, og læderjakker går nu engang dårligt i spænd med stribede skjorter – selvom han forsøger at råde bod på det med et olmt fjæs. Der skal arbejdes med helheden.

Midnight Dice Band

Men har de et navn, der lyder sejt, når du fortæller om det til dine venner?
Alt med midnat har en vis klasse, fordi det signalerer mørke, og i mørket foregår det dystre og skumle, og dermed må man rose Midnigt Dice for at have taget et sikkert men klogt valg. Terninger er lig med hasardspil og indsats, og når terningerne så skal kastes på et lyssky tidspunkt, har vi altså hele vejen gennem navnet fokus på farligheder.

Har de et navn, der ser godt ud, når du skal skrive det bagerst på dit kladdehæfte?
Ja, men det kræver kant, og her gemmer Midnight Dice det i detaljen: For hvad der på overfladen kunne se ud til at forsvinde i bløde kurver er i virkeligheden skarpt. Se bare øksen i t'-et eller de mange spidse drage-haler i bogstavernes fødder. Elegant!

Midnight Dice Logo

Hvad kan jeg sætte på min battlevest, og hvad kan jeg have under den?
Hvis man ser bort fra, at de for tiden er udsolgt i bandets bandcamp-bod, så er det en ret stærk patch, som Midnight Dice har i sortimentet. De to t-shirts, som heller ikke er på lager, er triste, men heldigvis præsenteret på et lækkert trægulv.

Midnight Dice TshirtMidnight Dice Patch

Hvis du nu kun vil høre et enkelt nummer, så skal du starte her:
’Precious Metal’ fra split-ep'en 'Midnight Hits':

">

Og hvis du nu bliver fanget, så går du i gang med hele diskografien i denne rækkefølge:
Bandet er stadig på ep-stadiet, og ’Hypnotized’ fra 2020 er et stærkt udspil, hvor man skal starte, før man lytter til demoen, og den der splitter med bandet Hitter.

Bemærk i øvrigt at bandet sværger til kassettebånd! Et virkelig stærkt medie.

Midnight Dice Hypnotized

Du skal lytte til dette band, når du er træt af dinosaurerne i:
Saxon! Angelsakserne har alle dage været garant for den gode motorcykelrock, og de er som sådan aldrig faldet af på den. Men altså Biff Byford er jo en aldrende herre, der i en nær fremtid bør have lov til at trække sig tilbage for at passe haven. Her passer Midnight Dice ret fint ind som et nyt våben i korstoget for hård rock.