Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Veleksekveret dødsmetal

Updated
Shadowspawn1200-489255

Shadowspawns seneste plade lugter af både Morbid Angel og Benediction og har solid portion religionskritik i teksterne. En groovy udgivelse.

Kunstner
Titel
Blasphemica
Dato
27-10-2023
Trackliste
1. Intro
2. Bonesong
3. Blasphemica
4. Desert Serpent
5. Color Me Dead
6. Lacerations
7. Vanity of the Wicked
8. Absolution in Flesh
9. Sacrament of Deceit
10. Echoes of Human Debris
11. Thrive in Sadness
Karakter
3

Shadowspawn har med 'Blasphemica' udgivet en solid dødsmetalplade, der er af den helt klassiske skole, opdateret med en moderne lyd og produktion. Bestemt en plade, man som fan af genren roligt kan sætte på anlægget uden at blive skuffet.

'Blasphemica' har undertitlen 'Absolution Carved From Flesh', og spørgsmålet er så om danske Shadowspawn kan få syndsforladelse for den måde, de har skåret deres plade direkte fra hoften på bands som Morbid Angel, Illdisposed m.fl. Nok nævner bandet selv navne som Benediction og Asphyx i presse-materialet, men lige så snart introen med Richard Dawkins er slut, så er ingen med lidt kendskab til genren i tvivl om, at man i Shadowspawn har ladet sig inspirere af David Vincent og Trey Azagthoths band fra Florida.

Det gør nu heller ikke noget. Og mens man på 'Bonesong' og 'Color Me Dead' kan høre lidt syge engle i lyden, så er der også numre som 'Lacerations' og 'Vanity of the Wicked', hvor Shadowspawn er mere sig selv og melodiske, hvor man så kan sige, de læner sig mere op af nyere Illdisposed end amerikanerne fra sumpen. Bedøm selv her:Lyrisk er det religionskritik, hvilket også passer meget godt til genren. Læg dertil, at der er samplet fra professor Richard Dawkins og salige Christopher Hitchens, så er man ikke i tvivl om, hvor Shadowspawn står på den teologiske skala. De går næppe i kirke hver søndag.

De har i stedet bøjet sig for dødsmetalgenrens gudfædre, og med lyd fra Tue Madsen i Antfarm Studios, har de fået præcis den lyd, de fleste dansk dødsmetalorkestre gerne vil have. Klar og fyldig. Der er en grund til, at bands som At the Gates, Behemoth, Dark Tranquillity, The Haunted m.fl. fra udlandet og stort set samtlige danske metalbands har været forbi Madsens studie. Han kan sit kram.

Det kan Shadowspawn også. De har med 'Blasphemica' udgivet en solid plade inden for dødsmetal, og hvis man kan lide genren i den groovy ende, bør man gøre sig den umage at give den et lyt.