Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 5: Ugens koncerter

Populær
Updated
mastodont.train__0

Det er kolde tider, men her på vej ind i årets korteste måned er der da lidt at varme sig på rundt omkring på landets spillesteder.

Ugen begynder på den halvrolige side med det gamle band Wishbone Ash, der spiller i Amager Bio tirsdag den 29. januar. Bandet er ikke særlige metalliske i udtryksformen, men som pionerer inden for twin-guitar-sounden har de være inspirationskilde for eksempelvis bands som Iron Maiden. Er man til lange numre med et hav af guitarsoloer, var et smut forbi Amager Bio nok ikke helt spild af tid.

Dagen efter giver jyske Human smagsprøver på bandets ny-grungede musik på Fatter Eskil i Aarhus.

Fredag
Lidt mere sker der hen imod weekenden. Fredag den 1. februar lægger Thorium, Detest og Shadowspawn vejen forbi Beta på Amager til en ordentlig omgang død. Samme dag er der punk med Out of Bounds på 1000fryd i Aalborg.

I Jylland bliver det også til en koncert med Freak Kitchen i Kulisselageret i Horsens. Det er ikke voldsomt meget, vi har hørt svenskerne gennem de seneste år. Men med albummet ’Confusion to the Enemy’ fra sidste år i bagagen skal der nok blive gang i løjerne med Freak Kitchens eksperimenterende metal. Mon ikke publikum endnu en gang får lov at opleve Mattias "IA" Eklundhs legendariske dildo-guitarsolo. Bandet spiller dagen efter i Banehuset i Sommersted. Så hvis man er Freak Kitchen-fan og bosat i hovedstadsområdet, er der altså ingen vej uden om en tur til hovedlandet. Freak Kitchen spiller ikke i hovedstaden i denne omgang.

Fredagen byder dog også på et par yderligere koncerter på Sjælland. Der er et skud metalcore med Daze of June på Gimle i Roskilde sammen med også Odd Palace og Cryosphere. I Den Blå Planet på Amager er der release-party for Morilds debutalbum. Eventen er dog allerede udsolgt, så interesserede kan have visse udfordringer for at komme til at opleve seancen. Endelig er evigt turnerende Red Warszawa ude på landevejen og giver koncert i Huset på Næsset i Holbæk.

Lørdag
Lørdag den 2. februar byder på ugens vel nok største koncertnavn. Endnu en gang skal vi til Jylland. Mastodon spiller på Train i Aarhus. Som gæsteoptræder medbringer Mastodon Scott Kelly fra Neurosis. Supporten står Kvelertak og Mutoid Man for. Det skal nok blive et tilløbsstykke, men når dette skrives, er der få resterende billetter.

Er man mere til old school hard rock kan man slå vejen forbi Viften i Rødovre, hvor trommelegenden Brian Downey fra Thin Lizzy spiller gamle Lizzy-sange med sit band Brian Downey’s Live And Dangerous. Der er formentlig dømt en omgang ren nostalgi.

I København byder lørdagen på emo-rockerne Escape the Fate i Pumpehuset. Bandets pop-punkede hard rock, der indimellem tangerer boyband-rock, er garanteret ikke alle Devilutions læseres favoritstil. Men prøv evt. at tjekke bandets video til sangen ’Broken Heart’ fra sidste år. Den er faktisk ret finurlig. Endelig byder lørdagen også på Club Demonic I i Beta, hvor nye bands fra undergrunden får lejlighed til at spille live. På den første Club Demonic optræder Kami, Fail to Die og Psycolia.

Vi slutter denne uges koncert af mandag den 4. februar i Lille Vega, hvor amerikanske Radkey kigger forbi. De tre brøde Radke i Radkey spiller en gedigen omgang garagerock uden de helt store dikkedarer.

Oversigt:

29/1 Wishbone Ash, Amager Bio
30/1 Human, Fatter Eskil, Aarhus C
1/2 Freak Kitchen, KulisseLageret, Horsens
1/2 Out of Bounds, 1000Fryd, Aalborg
1/2 Daze of June, Odd Palace, Cryosphere, Gimle, Roskilde 
1/2 Morild, Den Blå Planet, Kastrup
1/2 Red Warszawa, Demolizer, Huset På Næsset, Holbæk
1/2 Thorium, Detest, Shadowspawn, Beta, København S
2/2 Brian Downey's Alive And Dangerous, Viften, Rødovre
2/2 Escape The Fate, Slaves, The World Over, Pumpehuset, København V
2/2 Mastodon, Kvelertak, Mutoid Man, Train, Aarhus C
2/2 Freak Kitchen, Banehuset, Sommersted
2/2 Club Demonic I: Kami, Fail to Die, Psycolia, Beta, København S
2/2 Red Warszawa, Demolizer, Konfus, Esbjerg
3/2 Brian Downey's Alive And Dangerous, Tobakken, Esbjerg
4/2 Radkey, Lille Vega, København V