Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 38: Ugens koncerter og udgivelser

Updated
TUNGT JERN eventcover bands 2021

Devilution ❤️ Provinsen

Kunstner
Titel
Terminalist + Bogwife + Baest + Gabestok + Okkultokrati m.fl
Dato
20-09-2021
Forfatter

Glem København, kig mod provinsen i denne uge! Der er noget enormt smukt ved, at hovedstaden næsten holder helt pause denne weekend, for det giver os mulighed for at se på resten af landet – og der er i særdeleshed noget at komme efter: Udover Terminalist, Dying Hydra og Dirt Forge i Pumperen, Telos, Throwe og Rateater i Valby og Wolf Devil i Vanløse, skal vi syd-, nord- og vestpå for at finde de tunge koncerter i denne uge.

Og hvor bedre at starte end i det skønne Kronjylland? Det er metalfestivalernes år, og en ny ser lyset i Randers. Tungt Jern er navnet på den, og det er måske Danmarks billigste metalfestival. For kun 100,- får du fem bands, her i blandt legendariske Artillery og de nye folk-blackere i Trold, og hvis du er sådan en studerende ungdomstype koster det kun 60,-! Og hvornår har du egentlig sidst været i Randers?Baest og Katla fortsætter deres nærmest Hexiske rundrejse i det ganske land og rammer både Silkeborg og Lyngby, og på samme vis kan Kellermensch ses i Viborg, Fredericia og Odense.Stonerne i Bogwife holder release i Aalleren, og Skullclub kan ses i Helsingør. Hvis du er sådan en forkælet københavnersnude, kan du da også opleve Gabestok og Nigrum på Amager, og det er jo også lidt en slags provins.

Der kommer også en masse plader, men vi nøjes med at fremhæve de vigtigste: Okkultokrati, som vi var ret begejstrede over sidst, laver en split med Maggot Heart, det band Linnéa Olsson oprettede i kølvandet på hedengangne The Oath, og den glæder vi os til. A Pale Horse Named Death sender klassisk, gotisk dødsdoom efter os, Waldgeflüster laver lækker atmosfærisk black metal og The Body og Big ‡ Brave deler også vinyl, hvilket kun kan blive tungt og trist.

Ugens koncerter:
Torsdag 23. september:
Kellermensch, Paletten, Viborg
Colossal: Terminalist + Dying Hydra + Dirt Forge, Pumpehuset, København

Fredag 24. september:
Baest + Katla, Kedelhuset, Silkeborg
Defecto + Mosaik, Tapperiet, Køge
Kellermensch, Tøjhuset, Fredericia
Skullclub, Karosserifabrikken, Helsingør
Tungt Jern: Trold + Silver Phantom, Café von Hatten, Randers
Gabestok + Nigrum, Beta, Amager

Lørdag 25. september:
Tungt Jern: Artillery + Tease The Demon + Chronicle, Café von Hatten, Randers
Baest Katla, Templet, Lyngby
Denial of God + Killing + Persecutor, Studenterhuset, Aalborg
Bogwife release party, Holy Dragon, 1000Fryd, Aalborg
Kellermensch, Posten, Odense
Wolf Devil, Stairway, Vanløse
Telos + Throwe + Rat Eater, Underwerket, København