Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Wacken 2009 udsolgt

Updated
Arrangørerne af den store metalfestival lige syd for grænsen kunne på årets sidste dag i 2008 melde om alt udsolgt til festivalen i 2009. Wacken Open Air har oplevet en kæmpe fremgang de seneste fem år. En fremgang undertegnede har følt på egen krop, idet jeg selv var dernede første gang i 2004. Dengang var den kun halv størrelse af Roskilde Festival. En hyggelig og overskuelig festival.

Gradvist har det dog ændret sig pga. gode bandbookinger, trofast publikum og en fremragende logistik. Således er den år for år støt steget i størrelse, og i 2007 og 2008 nåede den så sit klimaks. I 2008 indfriede arrangørerne det ønske alle gængere siden første festival i 1990 allerhelst så; Iron Maiden på den store scene.

Den loyalitet overfor publikum er kommet tilbage. Folk er så vilde med den nu, at den er udsolgt syv – otte måneder før den går i gang. 2009 er deres 20-års jubilæum. De har lovet noget helt specielt, og der er ingen tvivl om at det også har været medvirkende til at de 75.000 billetter er blevet revet væk på ca. fire måneder.

Der er allerede bekræftet en del navne, deriblandt Motörhead, Machine Head, Volbeat, Amon Amarth, Napalm Death og Nevermore for at nævne nogle, men programmet er langt fra færdiggjort.

Det bliver spændende at se hvad arrangørerne kan og tør, nu hvor de er sikre på at den er udsolgt, og dermed kan strække sig fuldt ud økonomisk i deres jubilæumsår.

HeavyJam har været trofast gæst og reporter på festivalen siden netop 2004 hvor jeg tog derned første gang, og vore læsere kan være helt sikre på, at vi naturligvis rapporterer fyldigt fra 2009-versionen også.

Og et lille insidertip; hvis ikke du allerede har sikret dig billet til denne udsolgte festival, så er der måske stadig håb for dig. Livescenen.dk arrangerer hvert år ture til Wacken Open Air, og det kan være du er heldig at de stadig har en tur til salg, inkl. billet. Man ved aldrig.

Ses vi på Wacken? Det tror jeg nok vi gør!