Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #174

Populær
Updated
House of Franco #174
House of Franco #174
House of Franco #174
House of Franco #174
House of Franco #174

Jens skriver denne gang om en håndfuld LP-udgivelser fra det eklektiske Aarhus-selskab Mastermind Records.

Kunstner
Titel
House of Franco
Dato
16-03-2015

Infuse Huddle - Infuse Huddle LP (Mastermind/Sexy Records)

Alexander Fnug Olsen var med i det københavnske black metal/hardcore punk band Sexdrome samt kokain pop hovederne i Girlseeker. Infuse Huddle lyder ikke som nogen af dem. Debutalbummets 10 skæringer befinder sig et lunt sted mellem tidlig Factory-postpunk og 90er-grunge. Det tog mig lidt tid at komme ind på bandet, men efter to-tre koncerter var jeg solgt. Alexanders vokal er nok lidt en smagssag - ligesom Elias i Iceage - men mandens konge-guitarriffs kan ikke diskuteres. Giv pladen tid og den vil vokse sig stor og smuk.

Love Potion - Repaying Your Hospitality With Violence LP (Mastermind)

En finne kommenterer, da Love Potion var i Finland i 2011 og denne skive blev optaget. "That was completely idiot-asshole behavior ... After the neanderthal had enough of beating up people, the crowd started to keep their distance from him ... It left a bad taste in my mouth when the last show at the festival was that kind of asshole with a havioral disorder". Jeg har set Love Potion mange gange, og der er altid kaos med Klaus drengen, haha. Night Fever og Halshug får masse af medie omtale for tiden, men Love Potion (og Death Token, som trommeslageren Steffen også var med i) er mindst lige så gode hardcore bands. Københavner-bandet udsendte to fantastiske 7'ere og nu er denne live LP med fremragende lyd. Vi taler aggressiv metallisk hardcore a la gammel Poison Idea tilsat lidt japaner-crust. NOT FOR WIMPS som bagsiden siger. Sjov Napalm Death-triubute cover-art.

Lumpy and The Dumpers LP (Mastermind/Erste Theke Tonträger)

Det er noget af et scoop at Mastermind udsendte denne singles opsamling med dette vanvittige St. Louis-band. Kaotisk sloppy noise sludge punk møder hardcore på den helt rigtige retarderede måde. De er lidt svære at sammenligne med andre bands, men fans af Dawn of Humans (som kigger forbi Ungdomshuset i maj) vil elske Lumpy og deres muterede down syndrome-punk. Klart den bedste opsamling jeg har hørt i lang tid. Produktion er rå og helt perfekt. Pladen man skal høre, når bomberne falder.

Ærkenbrand - Barabtalo's Dream LP (Mastermind)

Så dette band til Mastermind Fest sidste år i Aarhus og var lettere forvirret. Det er en slags pagan folk-black metal med mandoliner, violiner, guitar, tape loops, vocal delay og andet galskab. Det er også en et sides album med et langt nummer. Den anden side er et slags maleri. Både smuk, weird og DIY mareridtsagtig på "lad os tage ud i en jysk skov, lave hedenske ritualer og æde noget ketamin"-måden. Der er folk fra Hahn Kult i Ærkenbrand, som jeg tidligere har anmeldt i House of Franco.  Pladen er groet på mig, som en tumor i hjernen.

Yung - Falter LP (Mastermind/Badstuerock)

Klart den mest kommercielle album i denne uges klumme. Mikkel aka. Yung Shord er et ungt musikalsk geni, som også har været med i Fright Eye og andre Aarhus-bands. Han satser nu 100% på Yung-projektet, hvad jeg godt kan forstå. Der er blevet kastet mange anmelderroser efter 'Falter'-debutalbummet. Jeg får flere associationer til amerikansk midt-80er college radio, hvor Replacements og Hüsker Dü var kongerne. Tilsat en dosis Nirvana. Det er noget meget catchy shit, og bliver måske lidt for meget på et helt album - Yungs debut-7'er er nok min favorit - men drengen kan sgu skrive en melodi sovset ind i guitarfræs som ingen andre. Der er en ny 7'er på vej, lyder rygtet.