Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Otte nye navne til Copenhell

Populær
Updated
Otte nye navne til Copenhell

2014-udgaven af Copenhell bliver nu tilført yderligere otte navne, der tæller internationale og danske navne. Deriblandt My Dying Bride, Watain og Mercenary.

Spillested
Dato
11-06-2014
Koncertarrangør

Copenhell 2014 har allerede et stærkt line-up med mægtige Iron Maiden flankeret af store navne som Megadeth, Arch Enemy, Obituary, Graveyard m.fl. Dagens annoncering af otte yderligere navne er derfor blot med til at cementere det ubestridelige faktum, at arrangørerne bag Copenhell har tænkt sig at gå linen ud for at levere det bedst mulige program til det første lille jubilæum i festivalens historie; femårsfødselsdagen.

Af de otte navne, der i dag annonceres er det nok engelske My Dying Bride og svenske Watain, der løber med mest opmærksomhed. Den dunkle doom fra Storbritannien og det sataniske black metal fra Sverige er to internationale navne, der vækker genklang hos hver sin fanskare, som nogle af de respektive genres vigtigste navne, både aktualitetsmæssigt og historisk. Svenskerne har for ganske nylig nedlagt Vega i en magtdemonstration indenfor den sorte genre og det bliver spændende at se dem på Copenhell til sommer. Er man til black metal, så kan du bade dine musikalske smagsløg i denne suppe af pigtråd og Satan, som er deres musikvideo til nummeret 'Outlaw' fra deres seneste plade 'The Wild Hunt':Festen stopper dog ikke ved de to navne. For der er også lagt op til fest når finske Finntroll kigger forbi Refshaleøen og fejrer 10-års jubilæet på deres 'Nattfödd'-plade. Det kan meget vel gå hen og blive noget ganske særligt!

Det gør det utvivlsomt også med amerikanske Of Mice And Men, der leverer metalcore for fulde gardiner. Lidt i samme genre bevæger australske Thy Art Is Murder sig i, der også kigger forbi Copenhell i år. Australiernes dystre metal kan du få en smagsprøve på her, hvor de fremfører 'Reign Of Darkness', der burde kunne få betonen til at slå revner på Refshaleøen når og hvis, de lader publikum afreagere til den, hvilket de nok gør!Det sidste, internationale navn blandt de otte er canadiske Gorguts. De var ét af mange bands, der i starten af halvfemserne gjorde sig i dødsmetal fra Nordamerika, og som via Roadrunner og produceren Scott Burns fik udgivet en debutplade. Deres anden plade blev produceret af Colin Richardson og lovede godt for den tekniske drejning, deres dødsmetal havde taget, men de blev droppet af Roadrunner Records. Det betød en længere pause for bandet, men forsanger Luc Lemay gravede Gorguts op igen i 1998 og det blev til et par plader, men så begik trommeslageren selvmord og det lagde Gorguts på is igen i nogle år. I 2008 blev Gorguts så vækket til live for anden gang og det har holdt så godt, at de sidste år udgav den udmærkede 'Colored Sands', der betyder, at Gorguts for alvor er ved at få moment på karrieren igen. Copenhell 2014 bliver en kærkommen mulighed for mange af genrens fans at få vinget dem af på listen over sete bands.

Tilbage er der så to danske navne, der er lutter kendte navne. Først og fremmest er det Mercenary, der om nogen er med til at tegne eliten indenfor dansk heavy metal. Mercenary har været et navn af international kaliber i mange år og har mange store plader bag sig, ikke mindst den seneste 'Through Our Darkest Days' fra 2013, hvorfra dette nummer stammer:Det lader så Blood Eagle tilbage som sidste navn på Copenhell-plakaten i denne ombæring. Denne nyligt dannede supergruppe havde deres debutkoncert på Aalborg Metal Festival sidste år og har siden smidt en EP på gaden med navnet 'Kill Your Tyrants' på gaden, der vidner om et band, der godt kan lide at spille dødsmetal, der animerer til fællesdans. Der er ingen tvivl om, at de nok skal trække folk sammen på betonen ude på Refshaleøen i juni måned.

Samlet er det en varieret gruppe af navne. Er man genrespecialist og elsker at være lidt nørd på det punkt, så kan man sige, at Copenhells arrangører kommer godt rundt i metallens afkroge med disse otte navne. Doom, teknisk død, progressiv, folkemetal, black metal, old-school dødsmetal, metal- og deathcore er alle genrebetegnelser, man ville kunne kaste efter de otte navne. 

Det begynder for alvor at ligne noget med plakaten til dette års udgave af Copenhell!