Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF '21: Lamentari

Updated
20200911-6A2A1783-min

Hver søndag i advent præsenterer vi et nyt navn til Royal Metal Fests line-up i 2021 og taler med bandet om deres forventninger. De første til at stikke ild i adventskransen er de københavnske symfoniske blackmetallere Lamentari.

Kunstner
Fotograf
Mark Stoumann
Forfatter

Duoen Lamentari har højt til loftet.

Bandet debuterede i år med ep'en 'Missa Pro Defunctis'. Et værk, hvis fire numre blandede klassisk musik og norske andenbølgeblack i en storslået mikstur, hvis lyd mange steder mindede om Dimmu Borgir, andre om Septicflesh og Batushka, men stadig formåede at have sit helt eget, personlige præg. "En international lyd", ville den fortærskede beskrivelse af Lamentaris musikalske udtryk sikkert være.

Med et liveband af kompetente musikere fra det københavnske metalmiljø er ep'en blevet luftet på scenerne rundt om i landet trods Coronavirussens uheldige restriktioner, uden hvilke vi sikkert havde set meget mere til Lamentari. Det bliver der rådet bod på i april 2021, når bandet optræder på Royal Metal Fest i Aarhus i kutter og gravmaling, klar til at indkalde til dødsmesse for første gang i det århusianske.Læs vores seneste pladeanmeldelse her.

Vi stak Lamentari en hurtig stak spørgsmål for at høre om deres forventninger til koncerten på Royal Metal Fest.

Hvad kan vi forvente os af jeres koncert på Royal Metal Fest? 

En dyster og uhellig ceremoni i hyldest til morgen- og aftenstjernen.

Hvad vil karakterisere jeres sætliste? 

At det bliver en gradvis udfoldende ceremoniel rejse, sammensat for at bringe os alle i kontakt med tyngden i både det lyse og mørke. 

Hvad er det værste der kan ske under jeres koncert? 

At det bliver afbrudt af en præst.

Hvad skal fans især lytte til, hvis de ønsker at forberede sig til jeres koncert?

Krzysztof Pendereckis 7. Symfoni 'Seven Gates of Jerusalem'.

Planlægger I at se nogle koncerter på festivalen?

I den grad! Det er solide navne på plakaten i år. Vi ser frem til at overvære det.

Hvad forventer I jer af festivalen? 

Vi forventer fede koncerter, længselsfuld energi og en glæde ved, at vi kan dele disse oplevelser igen. Vi værdsætter dybt, at vi sammen kan holde disse store events igen – ovenpå sidste års aflysning, så indser man med dybere resonans, at festivaler og lignende ritualer ikke skal tages for givet. 

Udover jeres egen optræden, hvad glæder I jer så mest til på næste års Royal Metal Fest? 

Royal Metal Fest har samlet et stærkt line-up af bands i år, så der er meget at se frem til. Især de norske bands glæder vi os til. 

Hvorfor tror I, at I er booket til Royal Metal Fest?

Fordi vi alle længes mod at udføre ritualet.