Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Uge 28 – Ugens udgivelser og koncerter

Updated
ERDM-Diverse07

Med Metal Magic og Roskilde Festival veloverståede, kan vi for alvor mærke, at sommerferien har sit tag i det danske land. Men heldigvis er der stadig rig mulighed for at få sit musikfix!

Kunstner
Titel
Paradise Lost + Powerwolf + Strychnos m.fl.
Fotograf
Adriana Zak
Forfatter

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at uge 28 anno 2021 ikke just emmer og bobler af musik, hverken hvis man vil opleve den live eller høre helt nye toner. Men jo mindre udvalg, jo nemmere er det at træffe beslutninger, ikke? Med andre ord er der mødepligt i weekenden på Byhaven i København og ingen undskyldning for ikke at høre den nye med Paradise Lost.

Ugens koncerter
Der er noget for enhver smag, når ugens fem mere eller mindre metalliske musikoplevelser afvikles rundt om i landet. Allerede tirsdag d. 13. juli kan man opleve Jesper Binzer, hvis man er på ferie på Bornholm, når han spiller i Allinge. Skulle man derimod befinde sig i den anden ende af landet, kan man nyde en fadøl til Marco Mendoza, når han spiller på Sønderborghus i Sønderborg dagen efter.

Fredag d. 16. juli er der både noget for de københavnere, der er til hårspray og leopardtights og dem, der er til smerter i nakkemusklerne og smadder. Byens rockklub, High Voltage, byder på Satan’s Lovesock og Troop Transport, mens man i Pumpehusets byhave kan tage hul på tiende udgave af Extremely Rotten Death Metal, der også afvikles lørdag d. 17. juli. Her kan et bredt udvalg af landets bedste undergrundsdød opleves; Strychnos, Phrenelith, Undergang, Dead Void og Septage. I Aalborg kan man i stedet svinge håret til Forever Still og Timechild.Ugens udgivelser
Har Type O Negative, Deicide og Ominous Resurrection fået lidt for meget spilletid hjemme i stuen? Så kan lidt ny afveksling i form af en god sjat doom, alt for lidt black og vomitive dødsudgivelser komme på tale.

Paradise Lost – At The Mill
Nej, doom-briterne har ikke udgivet en ny plade. Ikke som sådan, for der er tale om et livealbum fra spillestedet/natklubben The Mill tæt på bandets hjemby Yorkshire, der kan fås i samtlige lyd- og videoformatter. Sætlisten spænder vidt omkring Paradise Losts efterhånden omfattende katalog, så uanset om man er gammel eller ny fan, burde man kunne rocke med hjemme i sofaen.

">

Powerwolf – Call Of The Wild
Tysk power når det er mest tysket, mest power og mest gotisk. Den etablerede kvintet er ude med deres tiende fuldlængdealbum, der naturligvis udkommer på en fredag. Alt er ved det gamle, og som et pragteksemplar af en kommentar på YouTube lyder: “Normies: "You can't dance to Metal!" // Powerwolf: "Hold our Virgin Blood".

">

Vomit Ritual – Callous
Hvis man nu synes, at æstetikken i Powerwolfs video er noget for en, men musikken ikke er, kan man springe på debutpladen fra amerikanske Vomit Ritual, hvis cover også er sådan lidt gotisk og dommedagsagtig. Rent musikalsk er vi dog ovre i en helt anden boldgade; trioens kunstnernavne er SexGoat Sodomizer, Ominous Carnality og Sado Chaos, hvilket givet et meget godt praj om, hvordan teksterne og musiklandskaberne lyder.Martwi – Dangoswch Eich Darnau Gwyn I Mi
Nu vi er ved det lidt beskidte, kan vi lige så godt springe til noget splinternyt: Det polsk/britiske projekt Martwi med medlemmer fra Revenant Marquis, Vermisst og Capel Beulah. Mani, depression og fortvivlelse mødes i et kaotisk og råt lydbillede, der uden tvivl vil få hårene til at rejse sig på armene hos enhver, der ikke just nyder velproduceret sortmetal.Ugen byder naturligvis på endnu flere udgivelser, og dem kan man få et overblik over herunder:

Udegivelsesoversigt:
Tirsdag d. 13. juli:
Martwi: 'Dangoswch Eich Darnau Gwyn i Mi’ (Raw black metal), Inferna Profundus Records

Onsdag d. 14. juli:
Chestcrush: ‘Vdelygmia’ (Blackened death metal/grind)

Torsdag d. 15. juli:
Black Hosts: ‘Onward Into The Abyss’ (Heavy metal), Helldprod Records
Mortyfear: ‘My Dystopia’ (melodisk døds-/thrash metal), Inverse Records

Fredag d. 16. juli:
A Place To Bury Strangers: ‘Hologram’ (post-punk), Dedstrange
Ankhara: ‘Premonición’ (Power metal), Art Gates Records
Bottomless: ‘Bottomless’ (Doom metal), Spikerot Records
Clouds: ‘Departe’ (Doom metal), Personal Records
Death On Fire: ‘Six Foot Box’ (Dødsmetal)
Death Reich: ‘Death Camp (EP)’ (Dødsmetal), Non Serviam Records
The Grasshopper Lies Heavy: ‘A Cult That Worships A God Of Death’ (Post-hardcore), Learning Curve Records
Fell Harvest: ‘Pale Light In A Dying World’ (Doom metal)
Frekvent: ‘Unfinished Symmetry’ (Hård rock/grunge)
Hell Strike: ’Hellstrike’ (Black metal/dødsmetal), Chaos Records
Molis Sepulcrum: ‘Left For The Worms’ (Dødsmetal), Pulverised Records
Paradise Lost: ‘At the Mill’ (doom metal), Nuclear Blast Records
Prayer Line: ‘Thrill Me, Lick Me, Fuck me, Kill Me’ (Thrash metal/horror punk), Never Nervous Records
Razor: ‘Escape The Fire’ (Thrash metal), High Roller Records
Shotgun Mistress: ‘Shotgun Mistress’ (Hård rock), Crusader Records
Space Chaser: ‘Give Us Life’ (Thrash metal), Metal Blade Records
Underball: ‘The Best Is Yet To Cum’ (Thrash metal/hardcore)
Vandor: ‘On A Moonlit Night’ (Power metal), Scarlet Records
Vomit Ritual: ‘Callous’ (Dødsmetal), Pulverised Records
Weston Super Maim: ‘180-Degree Murder’ (Progressiv metal/teknisk dødsmetal), Dark Trail Records
Wormwood: ‘Arkivet’ (Melodisk black metal), Black Lodge Records