Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metal-dedikation så det brager

Populær
Updated
Metal-dedikation så det brager
På mandag gæster Trivium Lille Vega, og vi varmer op med en lille snak med frontmand Matt Heafy om den igangværende turné, Metallica og den nye metalscene. - Hvordan går den igangværende tour med Chimaira?

”Superfedt! Vi har kun spillet et show indtil videre (interviewet foregik 20/4, Red.), men det var utroligt! Jeg mener, denne her gang ved alle hvem vi er, og er virkelig inde i vores musik, kan alle tekster og så videre. Det var et virkeligt betagende, suverænt show!”


- Er det nogle store spillesteder, I spiller i derovre?

”Tjah, det er klubber med plads til 6-800 mennesker, det er lige tilpas for os.”


- Denne her Roadrage-turné er Jeres første Europa-tour, ikke?

”Jo, det er vores første længere turné i Europa, men vi har faktisk spillet tre koncerter i Europa tidligere: en i Belgien, en i Tyskland og en i Holland.”


- Har du og bandet nogen forventninger til at turnere i Europa?

”Yeah, udfra de mails vi får fra vores fans i Europa, så har vi forventninger om en vild tour, det lyder til at de fans er ret vilde efter at vi kommer og spiller. Så jeg vil sige, at vi har store forventninger til publikum i Europa…”


- Ved du noget om vores lille snotland, Danmark, eller Europa generelt? Har du hørt nogen rygter fra andre bands om hvordan det er at spille herovre?

”Well, jeg har ikke hørt noget om Danmark endnu, jeg har hørt lidt om nogle af de andre lande i Europa, fx at Tyskland skulle være et fedt land med hensyn til heavy, og så har jeg hørt, at der også er nogle steder hvor folk bare står helt stille, og slet ikke bevæger sig (tag lige og bevis på mandag, at det ikke er Danmark, der har det rygte, folkens! - Red.)”


- Har I et interessant sceneshow at tage med, eller noget andet hejs, eller bliver det bare et full-on metal show?

”Lige nu deler vi vores udstyr med de andre bands, vi spiller med, så vi kan ikke rigtig bruge vores almindelige set-up. Normalt har vi et kæmpe bagtæppe med vores cover-artwork og logo på. Men jo, det bliver bare et gennemført metalshow. Det bliver op til tilskuerne at stå for intensiteten. Vi har da visioner for fremtiden om kæmpe pyro-shows med eksplosioner og så videre. Om et par år kan vi måske medbringe noget ild!”


- Jeg har hørt, at I har indspillet en video til ”A Gunshot to the Head of Trepidation”. Kan du fortælle noget om den video, altså hvordan den er anderledes fra den forrige (”Pull Harder on the Strings of Your Martyr)?

”Well, rent faktisk har vi ikke indspillet videoen endnu… Men jeg har lige fået at vide, at vi indspiller den i Europa, mens vi er på tour derovre.”


- Hvor lang tid har bandet været sammen? Jeg mener, på ”Ascendancy” lyder det jo som om, I har spillet sammen i over 10 år, men det har I jo – af gode grunde – ikke?

”Mig og trommeslageren (Travis Smith - Red.) har været sammen i bandet i cirka 7½ år. Jeg joinede bandet, da jeg var 12 år samtidig med Travis. Paolo (Gregoletto, bas - Red.) har været med i ca. 8-10 måneder, og Corey (rytme og leadguitar - Red.) har været med os i knap to år.”


- Hvad var årsagen til, at fik lyst til at samle en guitar op, og lære at spille?

”Hovedårsagen var min far, fordi han spillede lidt guitar, da jeg var helt lille. Han sagde, at han ville godt give mig en guitar, hvis jeg ville have en, og lære at spille på den. I starten var det bare det der med: 'Alle spiller guitar, det vil jeg også…' Men Metallica var det der gjorde, at jeg blev rigtig seriøs med det. Inden da, spillede jeg en masse pop-punk bras, fx Korn og Offspring, men så fandt jeg Metallica, og MÅTTE lære alle deres sange. Så det var sådan det virkelig begyndte for mig.”


- Kan du nævne nogle amerikanske upcoming bands, i stil med dit eget, som du kan anbefale til Heavyjam’s læsere? Der er ikke særlig meget af det, der når igennem til den brede befolkning herhjemme, med mindre de – som Jer – får en stor pladekontrakt på RoadRunner og lignende…

”3 Inches Blood, selvfølgelig (spiller sammen med Trivium på RoadRage-turneen, og som vist i øvrigt er fra Canada - Red.). Seemless er et fedt band, de har den originale sanger fra Killswich Engage med, det er mere et rockband, men stadig fedt. Hmm… Og så er der Duskfall. De er godt nok fra Sverige. De har indspillet i Danmark, men jeg synes, at de er et af de fedeste bands der er kommet ud for nylig. Med hensyn til death metal, så synes jeg at Necrophagist er geniale. Sikth er også gode, men jeg tror, at de fleste herovre kender dem rimelig godt, men de er et nyt band for mig… Det er svært at pinpointe noget specifikt, men jeg vil helt klart anbefale Seemless, det er noget af det bedste, jeg har hørt i lang tid.”

Og så tager vi den lige for sidste gang - og i versaler: TRIVIUM LIVE I LILLE VEGA PÅ MANDAG DEN 6. JUNI KL. 20 og ved dette Roadrage 2005 show optræder også 3 Inches Of Blood og Still Remains, som efter planen åbner showet.

Kunstner
Genre