Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Amerikas Vildeste

Updated
Amerikas Vildeste
Amerikas nyeste og vildeste metal band anno 2003 hedder Chimaira, og Heavyjam.dk interviewer dem. Chimairas guitarist Rob Arnold er just ankommet fra endnu en omgang turné, da han fanger mobzen og ringer til Heavyjam.dk basen. Dette var den tredje phoner-aftale med Rob, indenfor blot en lille uge, og åbenbart også lykkens gang. Indledningsvis undskylder Rob for at hans mobz har været nede og at de andre i bandet sagtens kan slæbe gearet uden ham. Huh-huh. Og vi kan starte interviewet om bandet, opkaldt efter et sagndyr, det storfede album ”The Impossibiliy Of Reason” og bandets inspirationskilder.

Oplever I tit at folk udtaler eller staver Jeres band navn forkert??
”Yeah, definitivt! Specielt tidligere havde folk nogen problemer med det, men for det meste har folk fanget det rigtigt. Men vi har vidst at det var et underligt navn, og folk har fanget det nu.”

”The Impossibiliy Of Reason” balancerer meget mellem new skool og old skool metal tradition; enig?
”Ja, absolut. Vi ville tage alle vores inspirationskilder fra den gamle stil og lade den komme tilbage med en twist af 2003.”

Det overordnede tema på pladen er dog det ekstremt heavye og aggressive; er I ude på at slå Slipknot omkuld?
”Om vi er ude på at slå Slipknot omkuld!? Jeg ved det ikke, det må tiden vise. Men det er jo ingen konkurrence, og de er nogle fine fyre der laver fed musik. Og hvem ved, det kan være at det er os som bliver gjort til skamme når deres nye album kommer ud.”


Hyldest til den gamle skole

I har turneret med en masse kølige bands: Slayer, Fear Factory, Machine Head, Danzig, The Misfits og mange andre – hvilket band fik I mest ud af at toure med?
”The Misfits tourede vi ikke med, vi spillede kun et par shows med dem. Men, ehm… det var definitivt den sjoveste tour at spille med Slayer! Det var en drøm der blev til virkelighed. Ikke alene at spille med dem hver aften, men også at stå ved scenekanten og se dem hver aften, partye med dem og blive venner med dem. Men faktisk var vor seneste tour med Lamb Of God nok den bedste for os bandmæssigt og det hele: der var fyldt op hver aften til showsene og vi fik god respons. Det var der også til Slayer showsene, men det er hårdere at vinde Slayer-fans over til sig."

[img]http://heavyjam.dk/img/316.jpg[/img]
I var omkring tre år gamle da Slayers første album udkom; kan du forestille dig de tre årige i dag være vilde Chimaira fans om ti-tolv år?
”Yeah, det er sindssygt at tænke på, ikke? Men at hænge ud med Kerry King... han kunne jo være min far, ha-ha! Men jeg mener det ikke på en dårlig måde.”

.. for han kan jo stadigvæk spille en allerhelvedes fed guitar?
”Det kan han helt klart.”

Afdøde Layne Staley’s vokaler og kor fra Alice In Chains pladerne, virker i dag som en stor inspirationskilde for mange bands i dag – fra det nye Metallica, over Staind til Jer, særligt i numrene ”Down Again” og til dels ”Stigmurder” og ”Pictures In The Gold Room”. Er Layne Staley en inspirationskilde for Jeres sanger, Mark Hunter og I andre fyre i Chimaira?
”Absolut, Alice In Chains er et af Marks favorit bands og et af mine. Og vi er alle store Alice In Chains fans. Layne Staley var en fed performer og sanger, og vi vil absolut give vores respekt til afdøde Layne Staley. Han var en stor fyr, trist han er væk og det er ærgerligt, jeg aldrig nåede at se Alice In Chains live.”


Massiv Metal-stolthed

Alle bands hader at blive rubriceret, men den der nye genre-etikkette ”New Wave Of American Heavy metal” er nu meget fin, synes jeg...
”Ja, og det er vi stolt af at være en del af. Bands som os og Shadows Fall og Killswitch Engaged er kommet tilbage for at vi kan slippe af med noget af al det bullshit, der har været med nu metal de seneste fire-fem år. Lad os få rødderne og den klassiske metal lyd tilbage, og få den udbredt i verden, ligesom New Wave Of British Heavy Metal gjorde det i starten af 80’erne. Forhåbentlig kan vi bringe metal tilbage til metal headsne og fansene ude til showsene, ligesom dengang at Venom og Metallica kom frem.”

[img]http://heavyjam.dk/img/315.jpg[/img]
Og du elsker at være på landevejen, huh?
” Absolut, jeg ville være ude hver dag hele året hvis jeg havde muligheden. Vi har linet nogle gode turneer op og vil være på landevejen i halvandet år eller to.”

Okay, Rob, tak for dit kald, men lad os lige runde af med en besked til de danske metal fans...

”Sørg for at se os når vi kommer til Danmark. Jeg er sikker på, du ikke vil blive skuffet. Hvis du er en rigtig metal fan, vil du elske den nye plade. Vi skuffer ingen. Vi har fede riffs, vi har arbejdet hårdt på det album og det blev fedt. Duk op til showet, og vi er sikker på at du vil forlade det glad.”

Tak, og nu må du hellere gå over og lave noget roadcrew arbejde sammen med de andre, Rob…
”Aah, jeg tror faktisk de blev færdige med det, så min kammerat og jeg fiser lige ned i centret og henter den nye Deftones plade og kører hjem og stener.”

Så du KAN lide "nu metal"?
”Ved ikke om jeg ville kalde dem "nu metal"?? Jeg har været oppe på dem siden de kom frem første gang, så... "nu metal"?? Men min cd samling består nu af 99% metal og death metal. Men jeg kan ikke lytte til det 100% af tiden, jeg skal have lidt Deftones her og lidt Alice In Chains der.”

Chimaira er p.t. i gang med en massiv omgang turné rundt i USA, og tillsutter sig bl.a. Ozzfesten ultimo juli. Men Rob bekræfter at bandet arbejder på en Roadrage tour i Europa og i USA, så måske kommer Chimaira til Danmark. Han nævnte det jo osse selv...

Kunstner
Genre