Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2020: Søren Andersen

Populær
Updated
-R7A3173-copy-17-1561416160

Midt i travlheden med at producere en anden Copenhell-deltager, Thundermother, tog guitarvirtuosen Søren Andersen sig tid til at svare på, hvad hans forventninger er til sommerens metalløjer på Refshaleøen.

Fotograf
Peter Troest
Forfatter

Hvad kan vi forvente os af din koncert på Copenhell?

Det er jo en milepæl for enhver dansk hard rock/heavy metal-musiker at spille på Copenhell. Jeg er pavestolt og seriøst oppe at køre over, at jeg skal spille på Refshaleøen i år, så mon ikke folk kan forvente en utrolig oplagt Søren Andersen. Copenhell er vores show nummer 20 på touren, så vi burde være i topform på det tidspunkt.

Hvad vil karakterisere jeres sætliste?

Det er jo et 100% instrumentalt projekt jeg har gang i her, så der vil jo være karakter af guitarfræs, trommeblær og forrygende basspil. Det her er min hilsen til min tid som teenager med Vai og Satriani som soundtrack, så det er den retning, pilen peger, når vi går på scenen lørdag d. 20.juni.

Syret: 2020 og den 20.juni spiller jeg show nummer 20 på Copenhell. Og 20 er mit lykketal.

Hvad er det værste der kan ske under din koncert?

Nu spiller jeg jo kl. 12.30, men det plejer at slå mig pænt ud, hvis folk ryger i totterne på hinanden, mens man spiller. Det sker nok ikke til melodisk instrumental musik og slet ikke på Copenhell. Rygterne siger, at festivalen har kørt i 10 år nu uden et eneste politianmeldt voldsoverfald. I love it.

Hvad skal fans især lytte til, hvis de ønsker at forberede sig til din koncert?

De skal lytte til mit album 'Guilty Pleasures'. Simple as that.

Planlægger I/du at se nogle koncerter på festivalen?

Oh yes! Jeg er der alle tre dage.

Hvordan oplever du forskellen mellem små indendørs koncerter og de store udendørs sommerfestivaler?

Det er to helt forskellige ting. Indendørs har du publikum på en helt anden måde, og alle er kommet for at se dit band. På en festival sker der alt muligt andet, så man skal klikke energien et ekstra hak op for at ramme hele pladsen.

Hvad forventer I jer af festivalen?

Jeg håber på et flot fremmøde og en masse guitarelskende mennesker. Jeg har Allan Tschicaja fra pretty Maids på trommer og Michael Gersdorff fra Superfuzz på bas, så jeg forventer en masse nørder, der skal tjekke dem ud. Og så forventer jeg bare en skøn dag på Danmarks fedeste festival.