Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'15: Lørdag

Populær
Updated
AMF'15: Lørdag
AMF'15: Lørdag
AMF'15: Lørdag
AMF'15: Lørdag
AMF'15: Lørdag
AMF'15: Lørdag
AMF'15: Lørdag

Med navne som Carcass, Obituary, Napalm Death, Voivod, Uncle Acid & The Deadbeats var der høje forventninger til lørdagens program. De blev indfriet til fulde.

Kunstner
Titel
+ Herod + Savage Machine
Dato
07-11-2015
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Chefbooker Mircea Eftermie indrømmer blankt, at den appelsin, der faldt i arrangørernes turban, bestemt ikke var noget, de var kede af. En sådan pakke, som Deathcrusher Tour, der indeholder netop førnævnte Carcass, Obituary, Napalm Death, Voivod og Herod, kommer ikke forbi hvert år. Så det var en glad og heldig booker, der sammen med undertegnede i nogle få minutter smed stængerne op lørdag eftermiddag og blot valgte at glæde os over, at den kunne svinge forbi Aalborg på vej fra Tyskland og videre mod Sverige.

Lørdag startede dog allerede klokken 14.00. hvor Savage Machine gik på scenen og skulle vise, hvorfor de havde vundet Wacken Metal Battle og fået en flot femteplads i den internationale konkurrence nede på selve Wacken Open Air i sommers. Deres retrofirsermetal skulle så banke tømmermændene af de fremmødte, der trods alt var krøbet ud af dynen og ind på Studenterhuset.

Efter deres koncert skulle en af de tidligere vindere, nemlig de nu knap så purunge knægte fra Ribe i Aphyxion, så gøre det samme. Få vækket Aalborg. For det var ikke helt nemt. Aphyxion har været drillet lidt med deres unge alder, og nu går de så bogstavelig talt i skole igen, idet de er med i et projekt, hvor de kommer ud til nogle skoler og sammen med lærerne underviser eleverne i heavy metal. Det er noget, vi kan lide. På Aalborg Metal Festival var Aphyxion bare glade for at være tilbage. Deres dødsmetal fik lov at runge i 35 minutter, og det er stadig forsanger Michael Vahl, der med sin fremtoning og karisma løber med opmærksomheden. Og selvom de spiller sange som 'Born Abomination' og 'Despicable', så er det nu stadig nogle kønne, unge mænd, der, som de også synger, er en del af The New Breed i dansk metal. Begge bands kan sagtens være deres optræden bekendt i år.

Knap så overbevisende var det første internationale indslag, Herod. Det var en moderne omgang progressiv sludge, som de selv kalder det, der ikke rigtig fungerede for denne anmelder. Der var masser af energi på scenen og måske endda lidt for meget af det. For forsanger David Glassey brugte nærmest mikrofonledningen som sjippetov, og til sidst gik det da også galt i et hop fra en monitor. Han landede skævt ned og vred anklen. Så da de skulle spille den sidste sang, måtte han sidde ude til venstre for scenen og sunde sig, mens de andre spillede introen, hvorefter han kom frem og kæmpede sig bravt gennem nummeret. Uheldet var måske meget sigende. Fuld skrald på og en svipser til sidst. Herod imponerede ikke, men gjorde skam en helhjertet indsats.

Derefter var det så op til Spiders fra Göteborgat tage teten. Da de efterfølgende navne på plakaten var af så varieret og visse steder høj kaliber, har vi valgt at anmelde resten særskilt. Disse særskilte anmeldelser kan vores læser finde ved at følge disse links nedenfor:

Spiders

Uncle Acid & The Deadbeats

Voivod

Napalm Death

Obituary

Carcass