Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Japan

Populær
Updated
Top 5 - Japan
Top 5 - Japan
Top 5 - Japan
Top 5 - Japan
Top 5 - Japan

Japan er truet af kontinentalpladernes luner i disse dage, og mens Anders Molin håber på det bedste for de små rare mennesker i kejserens land, minder han om ø-rigets vigtighed for heavy metal.

Kunstner
Forfatter

1. Deep Purple – 'Made in Japan'
"Et legendarisk live-album udført og optaget i samuraiernes knivskarpe hjemland. Tak for det".

2. "Japanske bonusnumre"
"Prisen på en cd er højere i Japan, og af denne grund har selskaberne i mange beriget japanerne med to-tre ekstra numre – en gang pissede det mig af, men internettet giver nu også andre glæden af bands ekstra anstrengelser".

3. Pretty Maids
"Vores hjemlige heavyhelte fra Horsens holdt eftersigende kun karrieren oppe i de magre halvfemsere på en solid Japan-fanskare, og da Pretty Maids sidste år udgav den utroligt veloplagte ’Pandemonium’ vidste man, at Den Opstigende Sols land havde gjort os en stor tjeneste".

4. Anvil
"Det smukkeste øjeblik i dokumentaren 'Anvil – The Story of' er japanernes modtagelse af de måske lidt ynkelige fantaster fra det middelmådige canadiske band, der stadig jagter et gennembrud efter 20 år. Sjældent har en asiatfyldt sportshal gjort fire mænd så lykkelige i en kort stund, og denne anmelder var sekunder fra at knibe en tåre".

5. "(Mister) Big in Japan"
"Pretty Maids og Anvil er kun to kuriositeter. Rockhistorien er fyldt med eksempler på, hvordan japanerne kan dyrke bands, der midlertidigt går i Vestens glemmebog, og således sørger de for at holde dem oppe, indtil vi kan genopdage og gendyrke en forvist genres forkæmpere".