Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Metallens julesange

Populær
Updated
Top 5 - Metallens julesange
Top 5 - Metallens julesange

Juletema i Devilutions Top 5 har før været fremme i december, men overraskende nok har vi ikke listet fem metal-/rocksange med julerelaterede tekster i samme top 5. Det gør vi så nu.

1. King Diamond – No Presents for Christmas

Den her kommer vi selvfølgelig ikke uden om. Kongens første udgivelse, efter Mercyful Fate gik i opløsning i 1985 (for siden at vende stærkt tilbage), en klassiker over dem alle inden for metaljulesange. Desuden et ret modigt valg som sangtema for første udspil fra et nyt band.

Der er i dag ikke mange metalbands, der kommer med nye udspil i december, men King Diamonds single udkom den 25. december 1985, kun en brøkdel for sent til julehandlen. Nu blev det selvfølgelig også annonceret, at der ikke ville være gaver til jul.2. AC/DC  Mistress for Christmas
'
Med tanke på den lir, der foregår rundt omkring i landet til julefrokosterne, så rammer AC/DCs sang ganske plet for en god del af befolkningens ønsker for en god jul. En glimrende sang til en tur rundt om træet  eller en tur i høet (og så bliver det vel egentlig ikke mere julet, for der var da noget med en stald i historien om den lille Jesus...).3. Venom  Black Xmas

I weekenden blev der holdt Black Christmas Festival i Norrköbing i Sverige. Herhjemme blev der også leget med temaet, da Templet lørdag holdt Black X-mas med fire bands på plakaten. Så derfor skal de engelske helvedesflirtende Venom da også med på julens spilleliste. De spillede endda nummeret i Norrköbing i lørdags, efter sigende for første gang live nogensinde.

">  

4. Manowar  Silent Night

Egentlig ville jeg med ugens top 5 have varmet op til Manowar-koncerten næste år og have forklaret, hvorfor "The  Kings of Metal" også er bedre end verdens mest indbringende metalband, Metallica. Men redaktionen ønskede noget om jul. Manowar slipper de nu ikke for!

Sådan! Et stk. svulstig, klassisk julehymne til dig fra Manowar. Selv mormor vil elske det!5. Amon Amarth  Viking Christmas

Okay, okay. Julen er hedensk, og kristendommen har blot invaderet traditionen. Det er nu engang sådan, det er, men det er noget, mange metalfolk kan lide at fremhæve hvert år, tag bare et kig på Facebook.

Så må dette være et passende kompromis: De stolte svenske vikingesønner Amon Amarth med en sang om jul på vikingemanér.

God jul til jer alle!