Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Koryfærerne kan stadig

Populær
Updated
Koryfærerne kan stadig
Koryfærerne kan stadig
Koryfærerne kan stadig
Koryfærerne kan stadig
Koryfærerne kan stadig

Pretty Maids var en af denne anmelders allerførste koncertoplevelser. Her 20 år senere fik jeg genset dem og minderne væltede ind.

Kunstner
Spillested
Dato
31-03-2012
Trackliste
Pandemonium
I.N.V.U.
Wake Up The Real World
Destination
It Comes At Night
Yellow Rain
Rodeo
Back To Back
Please Don't Leave Me (J. Sykes cover)
Lovegames
Future World
Little Drops Of Heaven
Red Hot and Heavy
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Jeg kan faktisk ikke huske årstallet. Google er heller ingen hjælp, eller også er mine google-skills bare ikke gode nok. Men tre ting er sikre. Stedet var Vendia Hallen i Hjørring. Pretty Maids var på scenen, og jeg var tilstede. En stor oplevelse for en dreng, der ikke normalt har muligheden for at se rock/metalkoncerter, men i stedet må nøjes med plader og bånd.

Siden da er det blevet til mange, mange koncerter. Men af uvisse årsager er Pretty Maids bare aldrig blevet oplevet igen. Indtil lørdag aften på Royal Metal Fest 2012. Her går de danske rockkoryfæer på scenen som festivalens hovednavn og det gør de til de fremmødtes store begejstring.

Med en lang intro får de gejlet publikum op og så sætter de ellers i 'Pandemonium'. Den følges op af 'I.N.V.U.' og 'Wake Up the Real World'. Atkins og Hammer er i fuld flor, mens de andre følger trop på bas, keyboard og trommer. Publikum er ellevilde og der er fællessang til samtlige sange.

Fra norsk kulde til dansk feststemning kan man sige. Pretty Maids styrer sikkert gennem deres setliste og annoncerer så kækt, at nu kommer der en sjæler. Her starter Hammer så riffet til 'Please Don’t Leave Me', der helt sikkert delte vandene blandt bandets fans tilbage i 1992 og nok også stadig gør det. Men på Voxhall kom lighterne frem og der var i dén grad fællessang på omkvædet. Fra første række ved hegnet til balkonen og helt ned bagved blev der skrålet af lungernes fulde kraft. Det er måske lidt poppet, men det rykker!

Derefter spillede de 'Lovegames' og takkede af. Men Pretty Maids er et ægte rock 'n' roll band. Så det er blot en indlagt kunstnerpause, hvorefter de kom tilbage på scenen og fyrede de sidste numre af. En fin afslutning på dette års Royal Metal Fest.

Publikum svigtede desværre i år. Men de fremmødte lørdag aften gjorde hvad de kunne for at lukke festivalen ned sammen med Pretty Maids. Og jeg ved, at der bag kulisserne blev arbejdet med netop at få 'Please Don't Leave Me' på sætlisten. Godt arbejde, drenge. I ved hvem I er! Netop den sang var et nostalgisk minde for undertegnede, der sendte tankerne 20 år tilbage i tiden til da jeg var en spirende teenager i Nordjylland og fik mine første metalkoncertoplevelser. Rart at få de minder genopfrisket.