Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell '22: Fremtidens dødsmetal

Updated
_XTD3104
_XTD3094
_XJD4696
_XJD4721
_XTD3096
_XJD4744
_XTD3150
_XJD4777

Blood Incantation viste Copenhell, hvordan dødsmetallen lyder ude i rummet og fremtiden. Publikum på Gehenna var med på rejsen.

Dato
16-06-2022
Koncertarrangør
Karakter
4

Blood Incantations koncert på Gehenna torsdag aften viste et band, der i den grad har styr på deres instrumenter og musikalske udtryk. En stiløvelse i, hvordan dødsmetal kan flytte sig fra halvfemsernes skygge og ind i noget nyt, større og anderledes.

Godt nok har de et klassisk dødsmetal-look med de mest hidsige udgaver af BC Rich-guitarer, hvilket hurtigt kan lede tankerne hen på halvfemserne, hvor bl.a. Deicide brugte lignende look. Lydmæssigt og tematisk er det dog en helt anden verden. Bogstavelig talt.

Blood Incantation drømmer sig ud blandt stjernerne og synger ikke om hverken religion eller afhuggede lemmer, som fortidens stjerner gjorde, da dødsmetaluniverset blev skabt. Blood Incantation er næste skridt i det univers, hvor man kan fremføre sange som den instrumentelle 'Inner Paths (To Outer Space' og den hele 18 (!) minutter lange 'Awakening From the Dream of Existence to the Multidimensional Nature of Our Reality (Mirror of the Soul)' fra deres seneste plade 'Hidden History of the Human Race', der udkom i 2019.

Forsanger Paul Riedl er da også hurtig til at kreditere trommeslager, Isaac Faulk, der gør det med overskud bag tønderne. For det er Faulk, der har skrevet det hele, og han nyder at se det blive fremført. Der er kæmpe smil på læben hos arkitekten, der ser Paul Rield, Morris Kolontyrsky og Jeff Barrett fremføre det på hver deres strengeinstrument med de skarpe kanter. 

Musikken skærer sig nemt gennem Copenhells publikum, der kvitterer med moshpits, circle-pit og crowdsurfing, mens solen bager ned her sidst på eftermiddagen og først på aftenen. Deres sidste sang, 'Hovering Lifeless' er fra en af deres første demoer tilbage i 2013, og på den måde afslutter den en omgang ægte, kosmisk dødsmetal på Gehenna. 

Blood Incantation blev, ligesom de fleste andre bands, booket for tre år siden. De var rigtig glade for omsider at være fremme på Refshaleøen, og vurderet på publikums reaktion, så var glæden gensidig. Det her er fremtidens dødsmetal, hvis man er vovet nok.