Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Røg uden brand

Updated
Cannabis Corpse 01_72A9748
Cannabis Corpse 02_72A9779
Cannabis Corpse 03_72A9797
Cannabis Corpse 04_72A9806
Chronicle01_72A9614
Chronicle02_72A9602
Withered01_72A9654
Withered 02_72A9669

Det blev ved snakken om at drikke bajere og ryge hash, da Cannabis Corpse og lokale Chronicle prøvede at gøre tirsdag til festdag på 1000Fryd.

Titel
+ Withered + Chronicle
Spillested
Dato
07-01-2020
Trackliste
1. Conquerors of Chronageddon
2. Chronolith
3. Baptized in Bud
4. Blunt Force Domain
5. Immortal Pipes
6. Disposal of the Baggy
7. Cylinders of Madness
8. Staring Through My Eyes That Are Red
9. Dawn of Weed Possession
10. Where the Kind Lives
11. From Enslavement to Hydrobliteration
12. Fucked With Northern Lights
13. Skull Full of Bong Hits
14. Experiment in Horticulture
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Man skulle ellers tro, at 1000Fryd var det helt rette sted for et band, der har gjort en karriere ud af at snakke om hash. For 1000Fryd er unægtelig Aalborgs bedste bud på et spillested inde på Christiania. Nok nærmere Loppen end Den Grå Hal, hvis vi taler kapacitet, men selv Loppen er noget større end 1000Fryd, der er et yderst intimt spillested.

Når amerikanske Cannabis Corpse så varsler sin ankomst, skulle man tro, at spillestedet blev indhyllet i en ordentlig tåge af cigaretter med lidt ekstra fut i tobakken. Det skete dog ikke helt.

For først var det nordjyske Chronicle fra Frederikshavn, der skulle varme publikum op. De klør på med deres blanding af dødsmetal og thrash og er veloplagte fra start. Der er også allerede en del folk inde på 1000Fryd, så forsangeren mener afgjort, at der skal festes igennem på en tirsdag. Det falder dog lidt til jorden, da han i en skål med publikum selv nøjes med en vandflaske. Nuvel, Chronicle gør det faktisk ganske anstændigt og gør anlæg og publikum klar til de internationale navne.

Dernæst kommer Withered fra Atlanta, Georgia. Et dystopisk black- og dødsmetalband, der er vilde på scenen og spiller for de omkring 100 mennesker, som gjaldt det livet. De kæmper lidt med lyd og feedback, men selvom det tydeligvis irriterer bandet, så spiller de videre og lader lydmanden stege og få klaret skærene. 

Aftenens hovednavn er ingen ringere end Cannabis Corpse, der siden 2006 har gjort en karriere ud af at spille klassisk dødsmetal, mens de i sangtitler har gjort det til en dyd at kopiere legendariske bands’ ditto og omformet dem til en hash-variant. Den humor har de med til Aalborg, hvor de introducerer hvert enkelt nummer med en dedikation til hashrygere, eller med historie om at slå en narkohandler ihjel for at sælge dårlig hash, da de starter ‘Disposal of the Baggy’. De spiller naturligvis også en del fra 'Nug so Vile', deres seneste plade.

Sådan fortsætter forsangerens Philip Kyle Hall sine små vittige monologer gennem koncerten, og han når da også at kalde bandet for under-undergrund fra Richmond, Virginia. Der er lidt om snakken, da det er selvsamme forsanger, der sælger trøjer og merchandise i boden, mens de to andre bands varmer op. Det er meget smart, for så kan man signere T-shirts og plader, mens de ryger over disken.

Trioen i Cannabis Corpse har meget bedre lyd end Withered, så det er, som om både lydmand, publikum og band har nået toppen, mens hovednavnet spiller. Der er dog ikke megen ulovlig rygeaktivitet at spore, hverken at spore fra scenen eller i næsen. Det er en almindelig tirsdag aften, og mens enkelte formår at holde en fest, så forholder de fleste sig i ro. Stemningen er dog god, og spillestedet er godt fyldt op, så alt i alt bliver det en ganske udmærket aften med dødsmetal fra USA og Frederikshavn. 

Med tanke på Philip Halls engagement i thrash-bandet Municipal Waste, hvor fest og bajere i dén grad er i højsædet, så kan det godt undre, at der ikke blev lagt op til mere fest, end der reelt gjorde.

Billede 1 - 4: Cannabis Corpse
Billede 5 - 6: Chronicle
Billede 7 - 8: Withered