Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Jysk dødsfest i vante rammer

Updated
shop_72A1932
shop_72A1747
shop_72A1742
shop_72A1773
shop_72A2031
shop_72A1956
shop_72A1994
shop_72A2063

Dawn of Demise er ikke længere så ofte i Aalborg, men band og publikum havde ikke glemt hvordan man fester, og Blood Eagle var perfekt opvarmning til fredagsbal.

Titel
+ Blood Eagle
Dato
17-05-2019
Trackliste
1. Into the Dephts of Veracity
2. ... And Blood Will Flow
3. Intent to Kill
4. Rejoice in Vengeance
5. Deride the Wretch
6. In Silence He'll Arise
7. The Permanent Cessation
8. Beyond Murder
9. Hate Takes Its Form
10. Perversion in the Flesh
11. Extinction Seems Imminent
12. Mark My Words
13. He Rises Again
14. Juggernaut

15. Domestic Slaughter
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

Dawn of Demise har netop udgivet deres femte studiealbum ’Into the Dephts of Veracity’ og fejrer det med nogle udvalgte koncerter rundt om i landet. På Store Bededag var det så Aalborgs tur til at få besøg af Silkeborgs fornemste eksportvare udi dødsmetallen og med sig havde de Blood Eagle, der i den grad kunne få varmet publikum op på Studenterhuset i centrum af byen.

Blood Eagle består jo af koryfæer i dansk metal, der hver især har en ganske fornem karriere bag sig i diverse bands. De fleste, lige på nær forsangeren, er dog også kommet derop i alderen, hvor man er blevet voksen, og derfor har man fundet sig et projekt, hvor man kan hygge sig når det lige passer ind i kalenderen. Det gjorde det her fredag aften, og så skulle de gamle ronkedorer have banket rusten af sig. Guitarist Mircea Eftemie, der også er booker for Aalborg Metal Festival, må have følt sig hjemme, og han var da også i hopla og fik hilst på diverse venner og andet godtfolk ude blandt publikum. Derimellem blev strengene straffet og nakken vredet i et tempo, som han måske ikke helt har alderen til mere, men den slags glemmer man, når først cirkushesten kan dufte savsmuldet i arenaen.

Det samme gør sig gældende for Franz Gottschalk på den anden guitar, Mikael Ehlert på bas og Morten Toft Hansen på trommer. De giver den gas, som var der ingen i morgen. Og oppe foran pisker forsanger Michael Olsson tempoet op. Både sange som ’For Those Who Remain’, ’Worship the Wolf’ og særligt ‘Unsung Heroes’ får nakkerne til at gynge i takt.

De erfarne herrer skal sommetider lige trække vejret mellem numrene og nyder at gøre grin med sig selv. Derefter sætter de i gang med ’Blood of Man’ som næstsidste nummer. Ved sidste nummer tager Mircea mikrofonen for lige at minde folk om, at nu er det ved at være sidste udkald, og det bliver det da også for trommesættet. Om det er vægten af Morten Toft eller bare udstyret, der er ved at være slidt lader vi være usagt, men faktum er, at stolen gik i stykker og trommeslageren måtte stå op det sidste vers af sangen. Til ikke ubetydelig moro for de andre i bandet. Blood Eagle er dødspunk af den erfarne skuffe, og mens de ikke er verdensmestre i at udgive plader eller give koncerter, så er underholdningen i top når de endelig tager sig tid til at komme ud på de skrå brædder.

Dawn of Demise derimod er stadig ganske aktive. Den femte plade just udgivet og nu skal det bakkes op med en turné. Scott Jensen plejer at smide trøjen undervejs i en koncert, men denne fredag i Aalborg havde han smidt den allerede inden og trampede ind på scenen i bar overkrop. Så var stilen lagt. De åbnede med titelnummeret fra den nye plade, hvorefter de hurtigt gik videre med ’…and Blood Will Flow’ fra debutpladen ’Hate Takes Its Form’ fra 2007. Dawn of Demise spiller, som de altid gør det, også selvom de ikke længere er i Aalborg hvert halve år, som Scott Jensen selv udtrykte det. Senest vi så dem i byen var på Platform 4 i 2017.

Heldigvis har de ikke mistet deres tag i publikum, og salen kogte. Der var en god moshpit til ’The Permanent Cessation’, og ’Beyond Murder’ er også en af deres klassikere, selvom Scott indrømmer, at han lyttede til Meshuggah dengang, de komponerede den sang. Generelt vekslede Dawn of Demise fint mellem numrene, så der var både nyt og gammelt denne aften, mens det ikke overraskende giver et ordentligt brøl fra salen, da de satte ’Juggernaut’ ind som sidste stik. Det afstedkom råb om ekstranummer og silkeborgenserne overgav sig hurtigt, hvorefter de spillede ’Domestic Slaughter’ fra debutpladen. Publikum ville også have haft ekstranummer fra Blood Eagle, men blev først belønnet for indsatsen ved hovednavnet. En varm sal kunne ånde lettet op og efterfølgende veksle ølbilletter fra døren på Vesterbro Rockbar, hvor fredagen blev til lørdag og læserne vil kende resten af den historie. 

Billede 1 - 4: Blood Eagle
Billede 5 - 8: Dawn of Demise