Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Skrøbelig guitarhelt

Populær
Updated
Skrøbelig guitarhelt
Skrøbelig guitarhelt
Skrøbelig guitarhelt
Skrøbelig guitarhelt
Skrøbelig guitarhelt
Skrøbelig guitarhelt
Skrøbelig guitarhelt
Skrøbelig guitarhelt

Guitarikonet Michael Schenkers band Temple of Rock manglede kraft og fylde i Amager Bio, men der var dog enkelte gennemførte sange og nogle gedigne guitar-momenter. 

Spillested
Dato
03-02-2016
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Når man lægger ud med 'Doctor, Doctor' – den gamle, uovertrufne UFO-klassiker fra Michael Schenkers succesrige epoke i bandet – så burde man komme minimum nogenlunde start.

Men i stedet for en reel affyring fra 70'er-rockrampen virkede denne vage version af hard rock-hitperlen som et ilde varsel for onsdagens koncert med Michael Schenker's Temple of Rock.

Det tyske guitarikon, netop fyldt 61 år, var på et sjældent besøg i byen. Han så tynd og skrøbelig ud, og det virkede nærmest, som om den gamle Scorpions-rytmegruppe, bassist Francis Buchholz og trommeslager Hermann Rarebell samt amerikaneren Wayne Findley (guitar og keyboards) holdt lidt igen for ikke at vælte hovedfiguren omkuld.

Ydermere var vokalen fra skotske Doogie White (ex-Rainbow, Cornerstone) slet ikke på niveau.

Tyndbenet

Uha, det lød altså meget tyndbenet og energiforladt, det her, og ikke en gang de håbefulde ture ud i gode, gamle Scorpions-ting som 'Lovedrive' – fra Schenker's egen tid i bandet – og instrumentalnummeret 'Coast to Coast' rykkede noget videre.    

Der var selvfølgelig Schenkers sublime guitarmarkeringer (og hans guitarlyd var faktisk såre sprød), men de føltes i konteksten mere som kompenserende ekskursioner frem for de forventelige eksekveringer.

Først i slutningen af sættet følte undertegnede den rette nerve og power i orkestret, i 'Vigilante Man' fra bandets aktuelle album 'Spirit on a Mission' og det gamle UFO-nummer fra 1974 'Rock Bottom', hvor Schenker lød så fortryllende Flying V-vital, som han bør.

Men det var for sent til at redde den samlede ære – og hey, hvor blev MSG-instrumentalblæseren 'Into the Arena' af!?

Scorpions-hits som 'Rock You Like a Hurricane' og denne aftens koncert-afslutter 'Blackout' kommer forhåbentlig – og formentlig – til at brage igennem med langt højere intensitet til sommerens Copenhell-show, når storebror Rudolf står på scenen med Scorps anno 2016.