Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RF '13: Tæsk til morgenmad

Populær
Updated
RF '13: Tæsk til morgenmad
RF '13: Tæsk til morgenmad
RF '13: Tæsk til morgenmad
RF '13: Tæsk til morgenmad
RF '13: Tæsk til morgenmad
RF '13: Tæsk til morgenmad
RF '13: Tæsk til morgenmad
RF '13: Tæsk til morgenmad

Hatebreed åbnede lørdagen med rutineret tyngde, men havde svært ved at holde gejsten hele koncerten igennem.

Kunstner
Dato
06-07-2013
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
3

Luften er gået lidt ud af albumsejlene for Hatebreed. Albummet, der udkom tidligere i år, var i hvert fald ikke nogen triumf. Live fungerer det nu stadigvæk for dette band. På Roskilde Festival fik de nemlig lov at åbne lørdagens metalprogam, og knusende tungt var det. I det mindste ...

Om man kan tale om egentlig gensynsglæde, kan være svært at sige, da man jo ikke rigtig ved, hvor mange publikummer, der var der for ni år siden. Bandet var i hvert fald meget glade, og det virkede faktisk oprigtigt, når frontmand Jamey Jasta udtrykte glæde for at være tilbage. Musikken blev i hvert fald leveret med en tynge og forvrængning fra en anden verden; en tyngde og forvrængning, der samtidig var præcis og groovende.

Orkestret lagde godt ud og blev hurtigt varme, men det var, som om energien tog sig et dyk et stykke inde i koncerten. Om det var, fordi publikum var for tømmermandsramte til at kunne hoppe rundt i de fem kvarter, koncerten varede, kan være en mulighed. En anden kan være, at bandet havde spillet i Tyskland aftenen før og derfor ikke var helt i hopla. Nogle gange trak strengespillerne sig i hvert fald tilbage på scenen i længere perioder. En tredje kan være, at det nye bare ikke rigtig fungerer live heller, men på den anden side er det sjældent, at det nyeste er det mest fængende for et koncertpublikum. Måske det bare var en kombination af det hele.

Det var nu ikke værre, end at Conneticutkvintetten fik strammet op og sluttede med et brag. Især 'Destroy Everything' var et mægtigt punktum for starten på lørdagens tunge program. Men det var nu også den og andre af de velafprøvede hits (såsom 'In Ashes They Shall Reap), der var med til at sikre koncertens succes.