Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WMMF ´23: Oldschool metal med speederen i bund

Updated
1
2
3
4

RAM havde speederen i bund, da bandet gæstede Winter Metal Magic festival 2023 med et hårdtpumpet set.

Kunstner
Spillested
Dato
04-02-2023
Koncertarrangør
Fotograf
Jacobh Hansen
Karakter
4

Der var skruet op for traditionel old school heavy metal sidst på eftermiddagen og først på aftenen om lørdagen på februarudgaven af Winter Metal Magic 2023.

Først indtog de danske veteraner i Alien Force scenen, og lige efter var det svenske RAM, der overtog den. Hvor Alien Force meget lyder som Saxon gjorde i begyndelsen af 1980’erne, har RAM tilsyneladende mere fundet inspiration fra Saxons landsmænd hos Judas Priest og Iron Maiden fra cirka samme tidsperiode.

Og det fungerer faktisk ganske godt for RAM. Der er fuld fart på sangene, der er som støbt på et fundament af datidens betonblanding og jernbinding. Der er gang i dobbeltguitar-leads og sanger Oscar Carlquist får skrålet sangene fint ud mod publikum. Denne tidlige aften var Carlquists performance måske en smule akavet, da han i et forsøg på at levere den helt store stadionperformance havde lidt svært ved at forcere alt udstyret på scenen i form af monitorer og vindmaskiner for at bestige et lille plateau helt ud til første række.

Men showet var fornuftigt, og sættet blev stilsikkert leveret. Nu er der jo så naturligvis en grund til, at RAM ikke er at finde øverst på koncertplakaterne til de europæiske metalfestivaler. For selvom bandet spiller godt, og Carlquist bestemt kan synge og har evner som frontmand, så mangler sangene den endelige finish og kvalitet. Der mangler noglehooklines og omkvæd, der sætter sig i erindringen. Sangmaterialet er simpelthen ikke helt i top, og vokalen er ikke helt varieret nok.

Men det kan så ikke tages fra RAM, at bandet leverede en ganske fin koncert i Fredericia og har det, der skal til, for at få gang i nakkemusklerne for halvgamle metalfans, der elsker den heavy metal, der trækker tråde tilbage fra de gyldne tider for NWOBHM.

RAM kom til Winter Metal Magic med attitude til at levere en heftig omgang old school heavy metal. Det lykkedes langt henad vejen. Men måske kunne en variation af tempoet og af bandets sange i det hele taget styrke bandets position som true heavy metal-ambassadører.

5