Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

W:O:A 2010: Fra Jesus til prog-thrash

Populær
Updated
W:O:A 2010: Fra Jesus til prog-thrash

Det var ikke Jesus i front for Orphaned Land, og det var heller ikke Jason Newsted på bas for Voivod, som hyggede sig med lidt progget thrash metal: anmeldelser af de to bands er samlet her.

Spillested
Dato
06-08-2010
Trackliste
Voivod:
1. Voivod
2. The Unknown Knows
3. The Prow
4. Ripping Headaches
5. Tribal Convictions
6. Global Warning
7. Overreaction
8. Experiment
9. Nothingface
10. Brain Scan
11. Nuclear War
12. Astronomy Domine (Pink Floyd cover)

Fotograf
C.V
Karakter
3

Orphaned Land, Black Stage, fredag kl. 13.
(karakter: 3)

Som han stod frem på scenen i sin kjortel og på bare tæer lignede han bestemt manifesteringen af Jesus, Kobi Farhi gik nemlig ikke klædt i sort som gennemsnittet af Wacken-publikummet. Men har man set bandets seneste promotion-fotos, så var "udklædningen" ikke overraskende.

Orphaned Land

Men Kobi fik nævnt undervejs, at han da "i øvrigt ikke er Messias, i det tilfælde man undrer sig". Bandet spiller med en stor vægt på musikken fra sit nationale ophav i Israel, hvilket tidligt i fredagens program ikke helt medførte en festivalplads i headbangende ekstase.

Der var ellers underholdning undervejs som mavedans til at akkompagnere den smukt udførte musik. Det var dog først, da det sidste kvarter af showet blev sat i gang med 'Ocean Land' og et par andre numre, som rent faktisk indeholder metallisk tyngde, at gruppen for alvor fik spredt sin musik længere end fra de største fans forrest til publikummet længere bagude ved ølsalgene.

Voivod, Party Stage fredag 15.30
(karakter: 3)

Canadiske Voivod (artikelfoto) har desværre ikke længere Jason Newsted med på bas i live-situationer, men det er vel også bedre, at folk tropper op for at se bandet, for dets thrash med progressive indslag, end for en kuriositet, som har spillet i et meget kendt band.

Sådan midt på eftermiddagen på Party Stage, der har vokset sig meget stor - der mangler næsten kun storskærmene og scenen kunne matche de to hovedscener - kunne Voivod kun skabe en lille, hyggelig thrashfest.

Der var smil på læberne og spilleglæde, men der blev ikke pisket en sand thrash-fest frem, og måske derfor var det også bandets fremragende cover af Pink Floyd og nummeret 'Astronomy Domine', som fungerede bedst. Undervejs blev det også til 'Global Warning' fra bandets seneste skive, og selvom det var et udmærket nummer, så havde bandet mere held med de lidt ældre sager.