Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det sidste farvel

Updated
Et dødsfald stoppede Nasum, men nu er der en live-plade til at trøste fans'ne Der kom først en best-of opsamling og nu også et live-album med Nasum og bandets frontmand, der måtte lade livet i tsunamien i december 2004. Men i en genre, hvor pengene er små, må det nok mere betegnes som en kærlighed til musikken og bandets fans, at denne optagelse skal ud her godt 3 år senere.

Nasum var – og er – et meget afholdt grind death metal band, der af mange kun betragtes som overgået af mestrene i Napalm Death.

”Doombringer” indeholder 16 sange, der er optaget i Osaka i Japan foran et relativt stille publikum. Nuvel, Nasum giver den gas og de 16 sange bliver da også kun til 25 minutter. Lyden er fed og kompromisløs, måske savnes blot lidt mere af stemningen og atmosfæren under koncerten. Det er klart at grind som live-optagelse skal have en stor del af lydbilledet, for at man som lytter fatter, hvad der foregår i det rasende tempo. Men her er der skruet lige lovlig nok ned fra alt andet end bandet. Der savnes lidt vildskab fra publikum. En vildskab, der uundgåeligt må have været til stede under koncerten.

Et sidste frisk pust af liv fra et band, der måske ikke vil blive husket af de mange, men helt sikkert har en stor plads i hjertet hos fansene.

Kunstner
Titel
Doombringer
Label
Distributør
Karakter
3