Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Imperanon - ”Stained”

Populær
Updated
Nyt fra finske Imperanon "Det glæder jeg mig til!" Det var min første indskydelse, da jeg fik finske Imperanons debutudspil "Stained" i hænderne.
Fremtidens melodeath, det er lige noget for mig. Jeg fik med det samme det salige drag om munden, som når jeg skruer op for In Flames, Soilwork eller favoritterne i Dark Tranquillity.
Men så blev jeg slemt skuffet. Det minder jo slet ikke om melodeath, det her! Imperanon spiller ren og uforfalsket progressiv power metal. Det kan være ganske udmærket, men Imperanon har lånt lige lovlig meget fra landsmændene i Nightwish.

Ligheden og melodilinien er til tider slående, og så er der mandlig vokal på, så man dog kan kende forskel. Det er hurtigt, poleret og med massevis af store underliggende keyboard/klaverflader. Ud over stepperne med dobbelte stortrommer, klaverharmonier og bløde savskærerguitar. Det er pænt, poleret og stort, med lidt nydelig skrigevokal. Man skulle faktisk tro, at Imperanon var tyskere.

Nuvel, det er såmænd ikke dårlig power metal, de fem meget unge finner disker op med, men bestemt ikke noget der fik min puls op i gear. Teknisk meget velspillet - det er flot at en flok omkring 20-årige kan så meget - og velproduceret. Men den slags musik bliver spyttet ud på samlebånd netop fra Tyskland, og det er ikke særlig originalt. Jeg savner overraskelser og spændende finurligheder, men jeg ved hvad jeg får, når jeg har hørt første nummer.

Point for de fem knægtes tekniske kunnen, men spil så for helvede noget melodeath, som pladeselskabet reklamerer med, og lad tyskerne om at lave metervare power metal.

Kunstner
Titel
Stained
Distributør
Forfatter
Karakter
2