Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Interessant album

Populær
Updated
Interessant album
Gary Hughes leverer fint - men også forvirrende -album. Engelske Gary Hughes er en mand, der har været vidt omkring som producer og sangskriver samt frontmand i sit eget orkester, Ten. Ifølge pressematerialet løfter han på sit nye soloalbum ”Veritas” arven efter mastodonter som Whitesnake, Rainbow, UFO og Thin Lizzy. Men gør han nu også det? Nej, selvfølgelig gør han ikke det. Det er der sgu' ingen, der gør! Ikke engang dem selv! End of discussion!

Man han har dog begået et ganske interessant album, hvor sammensætningen af musikere indikerer et stort spænd i stilarter. Og indikationen holder. Han har folk med fra darkmetallerne Devil to Pay, fra det alternative metalband Absent Minds og så også fra hans eget orkester, melodiske Ten.

Det er der kommet et meget varieret – ja, nogle (mig) vil sige: ukonstant – album ud af. Et album, der dog indeholder ansatser til rigtig meget godt. Der er nu metal à la Staind på ”In My Head” og à la Linkin Park på ”Time to Pray”. Og så er der melodisk hard rock på den fremragende ”See Love Through My Eyes”, melodi grand prix-wannabee på ”I Pray For You”, smægtende balladelir på ”The Everlasting Night”.

På to numre forstår vi sammenligningen med Whitesnake, tidlig 80'er-Whitesnake vel at mærke: Den meget stærke ”All I Want Is You” og ”The Emerald Sea”, som er en melodisk rocker med masser af guitarlir. Et rigtigt fint nummer er det stille ”Wide Awake In Dreamland”, et nummer med en meget fin melodi, hvor Gary Hughes’ stemme virker kommer til sin ret som ”den” David Coverdale, som synger dybt. Ikke ham Coverdale, der i dag skriger og skråler mere end, hvad godt er.

”Veritas” er sine steder et rigtig fint album, men det er så ukonstant, at man nærmest bliver forvirret af det. Der er for meget fedt og for lidt kød på grisen…

Kunstner
Titel
Veritas
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
3